Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά με τήρηση του μέτρου της απόστασης

Απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά με τήρηση του μέτρου της απόστασης
Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΗΣΑΠ, του ΟΣΕ και του προαστιακού
Με την τήρηση του μέτρου της απόστασης των 1,5 με 2 μέτρων, της χρήσης μάσκας και γαντιών θα πραγματοποιηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, καθώς παρά τη μετάθεση των εορτασμών για τις 9/5 συνδικάτα και κόμματα της Αριστεράς ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν κανονικά στις κινητοποιήσεις τους.
ΚΚΕ, ΠΑΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προανήγγειλαν ότι οι κινητοποιήσειςθα πραγματοποιηθούν με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων, που περιλαμβάνουν την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και τη χρήση μασκών και γαντιών.
Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας προχώρησαν στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας, καλώντας να πραγματοποιηθούν συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης.
«Καλούμε τις οργανώσεις-μέλη μας να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών κ.λπ.), τηρουμένων με θρησκευτική ευλάβεια των μέτρων προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές, για την προστασία της δημόσιας υγείας» αναφέρει η ΓΣΕΕ.
Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων ακινητοποιημένα θα είναι ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Κανονικά θα λειτουργήσουν μετρό (γραμμή 2&3 με εξαίρεση το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - αεροδρόμιο), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.
Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία προχωρά το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπως αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ενώ τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης