Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Υπέρ έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού - Nα συμμετέχει και η Κίνα

Von der Leyen (Κομισιόν): Υπέρ έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού - Nα συμμετέχει και η Κίνα
Χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Αυστραλία έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για το πως άρχισε ο κορωνοϊός
Υπέρ της έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού τάσσεται η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Κίνα θα πρέπει να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία.
«Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό για όλους μας, εννοώ για όλο τον κόσμο είναι σημαντικό.
Ποτέ δεν ξέρεις όπου θα ξεσπάσει ο επόμενος ιός.
Έτσι, πρέπει να γνωρίζουμε για την επόμενη φορά.
Έχουμε πάρει το μάθημα μας και έχουμε εγκαθιδρύσει ένα σύστημα πως έγκαιρης προειδοποίησης που λειτουργεί πραγματικά και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να συνεισφέρει σε αυτό» δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν μιλώντας στο CNBC.
Σημειώνεται ότι χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Αυστραλία έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για το πως άρχισε ο ιός, που μέχρι στιγμής έχει μολύνει περισσότερους από 3,2 εκατ. ανθρώπους ενώ έχει σκοτώσει 230.000.
Η von der Leyen ζήτησε περισσότερη διαφάνεια στο μέλλον και τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να πάρουν το μάθημα τους από την τρέχουσα κρίση.
«Ένα από τα μαθήματα που μάθαμε από αυτή την πανδημία είναι ότι χρειαζόμαστε πιο ισχυρά δεδομένα, συνολικά, και χρειαζόμαστε κάτι πιο συγκεντρωτικό από μια οντότητα για την ανάλυση αυτών των δεδομένων, ώστε ο μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης να βελτιωθεί» τόνισε.
«Για παράδειγμα, στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε ένα πιο ισχυρό σύστημα δεδομένων για καταστάσεις όπως ο κορωνοϊός» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείσα εάν η έρευνα θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις με την Κίνα, η von der Leyen ήταν αρνητική τονίζοντας «δεν το πιστεύω, διότι είναι προς το συμφέρον όλων μας.
Εννοώ ότι αυτή η πανδημία έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά.
Έτσι είναι προς το συμφέρον κάθε χώρας να γνωρίζει πότε μπορεί να ξεσπάσει ξανά μια τέτοια κρίση, αλλά θα πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης