Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μαρτυρία για τον Kim Jong Un - Daily Mail: Είναι νεκρός, θα ανακοινωθεί στις 2 ή 3 Μαίου 2020 - Πληθαίνουν οι φήμες

Νέα μαρτυρία για τον Kim Jong Un - Daily Mail: Είναι νεκρός, θα ανακοινωθεί στις 2 ή 3 Μαίου 2020 - Πληθαίνουν οι φήμες
Βορειοκορεάτης αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ο Kim Jong Un πέθανε κατά τη διάρκεια καρδιολογικής επέμβασης
Μια νέα μαρτυρία έρχεται να εντείνει το θρίλερ σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, Kim Jong Un, οποίος έχει εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Ειδικότερα, ο Ji Seong-ho, Βορειοκορεάτης αξιωματούχος που έχει αυτομολήσει στη Νότια Κορέα, υποστηρίζει ότι ο Kim Jong Un απεβίωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάνατος του Βορειοκορεάτη ηγέτη θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου (2-3/5/2020).
Παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι έτοιμη να αναλάβει τις τύχες της χώρας, με δεδομένο πως είναι η επόμενη στη διαδοχή, ωστόσο υπογράμμισε ότι αυτό το γεγονός δεν αρέσει καθόλου στο καθεστώς.
Image
Σημειώνεται ότι η τελευταία εμφάνιση του Kim Jong Un ήταν στις 11 Απριλίου του 2020 και έκτοτε κυκλοφορούν διάφορες φήμες, από το ότι είναι έχει πεθάνει μέχρι και ότι κρύβεται προκειμένου να μην νοσήσει από κορωνοϊό.
Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Pompeo δήλωσε στις 29/4 ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καταγράψει κανένα ίχνος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un και παρακολουθούν στενά τις αναφορές σχετικά με την υγεία του,  προσθέτοντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος του λιμού στη χώρα μεσούσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.
Βορειακορεατικά ΜΜΕ δεν έχουν κάνει καμία αναφορά σχετικά το πού βρίσκεται ο Kim Jong Un από τότε που προήδρευσε σε σύσκεψη την 11η Απριλίου, πυροδοτώντας έντονη φημολογία σχετικά με την υγεία του και εγείροντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο αστάθειας στην πυρηνική δύναμη, που θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στις χώρες της βόρειας Ασίας και τις ΗΠΑ.
«Δεν τον έχουμε δει. Δεν έχουμε καμία πληροφορία να δώσουμε σήμερα, το παρακολουθούμε στενά» δήλωσε ο Pompeo στο Fox News, αφού ερωτήθηκε σχετικά με τις αντικρουόμενες πληροφορίες για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι επιπλέον οι ΗΠΑ παρακολουθούν την κατάσταση στενότερα στη Βόρεια Κορέα, δεδομένου του κινδύνου του νέου κορωνοϊού.
«Είναι πραγματικός ο κίνδυνος να υπάρξει λιμός, ελλείψεις στα τρόφιμα, στο εσωτερικό της Βόρειας Κορέας» σημείωσε.
«Παρακολουθούμε το καθένα από αυτά στενά, καθώς έχουν πραγματικό αντίκτυπο στον στόχο της αποστολής μας, που είναι εντέλει η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας».

Τι συμβαίνει με τον δικτάτορα Kim Jong Un

Εάν ο δικτάτορας Kim Jong Un είναι νεκρός, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στην Βόρεια Κορέα.
«Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που κρυφά ενθουσιάζονται με τις φήμες» για την κατάρρευση του Kim Jong Un, ανέφερε η NK Daily.
«Οι άνθρωποι μιλούν για το πόσο παχύς είναι ο Kim Jong Un και αναρωτιούνται πώς θα μπορούσε να είναι τόσο υπέρβαρος ενώ οι άνθρωποι του, στρατιώτες, στρατιωτικοί και άλλοι είναι τόσο αδύνατοι και αδύναμοι.
Κάνουν αστεία ότι θα μπορούσε να εκραγεί αν παχύνει περισσότερο», είπε πηγή, σύμφωνα με την NK Daily που εδρεύει στη Νότια Κορέα και βασίζεται σε ένα δίκτυο πηγών στο Βορρά.
«Τόσοι πολλοί Βορειοκορεάτες πάσχουν από υποσιτισμό που είναι απίθανο να υπάρχουν πολλοί που αισθάνονται υπερβολικά ανήσυχοι για την υγεία του Kim Jong Un», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo προέβλεψε αυτήν την εβδομάδα εκτεταμένη πείνα στην Βόρεια Κορέα σε περίπτωση που υπάρξει αγώνας δρόμου για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Kim Jong Un
Οι φήμες οργιάζουν για την υγεία του Kim Jong Un από τότε που έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνιση του στις 11 Απριλίου.
Πολλές αναφορές υπάρχουν ότι πέθανε ή είναι σοβαρά άρρωστος μετά από χειρουργική επέμβαση ή είχε κλειστεί στο παραθαλάσσιο θέρετρό του στο Wonsan λόγω του φόβου μην αρρωστήσει από  κορωνοϊό.
Δορυφορικές εικόνες αυτή την εβδομάδα έδειξαν ένα από τα σκάφη του αγκυροβολημένα στο λιμάνι.
Ο Πρόεδρος Trump ανέφερε γνωρίζει την κατάσταση του Kim Jong Un, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει δημοσίως την κατάσταση της υγείας του μόνο το να του ευχηθεί περαστικά.
Εν τω μεταξύ, πολλοί Βορειοκορεάτες διακινούν ένα βίντεο στην Κίνα που αναφέρεται στον θάνατό του.
Υπάρχουν ακόμη και άνθρωποι που λένε ότι είδαν το βίντεο που ισχυρίζεται ότι ο Kim Jong Un πέθανε, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μιλήσουν φοβούνται να μην συλληφθούν από το καθεστώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές της Βόρειας Κορέας προσπαθούν να εντοπίσουν όποιον διακινεί το βίντεο στη χώρα.
Στο παρελθόν, οι φήμες για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ή την οικογένειά του θα είχαν προκαλέσει την άμεση απάντηση από τις αρχές της Βόρειας Κορέας.
Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει αντίδραση για την υγεία του Kim Jong Un.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης