Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος για τον χρυσό - Στο 0,76% και τα 1.707 δολάρια ανά ουγγιά

Ήπια άνοδος για τον χρυσό - Στο 0,76% και τα 1.707 δολάρια ανά ουγγιά
Τα συνολικά κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο τον Απρίλιο του 2020 διαμορφώθηκαν στο +6,7%
Ήπια άνοδο κατέγραψε σήμερα Παρασκευή (1/5) ο χρυσός, περιορίζοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς, παρότι η σταδιακή επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο, η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι έρχεται νέος γύρος κυρώσεων κατά της Κίνας αποθάρρυνε τους επενδυτές στις αγορές, που μάλλον έψαξαν για ασφαλή καταφύγια.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,76% στα 1.707,1 δολ. ανά ουγγιά, υπερβαίνοντας το «ψυχολογικό όριο» των 1.700 δολαρίων.
Για το σύνολο του Απριλίου 2020, η τιμή του χρυσού σημείωσε κέρδη της τάξεως του +6,7%, ολοκληρώνοντας τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα ανόδου.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,33% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,81 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ σημειώνει πτώση της τάξεως του -0,13% στις 98,9 μονάδες.
«Ο χρυσός παραμένει σε λειτουργία σταθεροποίησης», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Craig Erlam, διευκρινίζοντας ότι «ίσως πρέπει να το συνηθίσουμε αυτό για λίγο ακόμα, καθώς δεν είναι απολύτως σαφές ποιος είναι ο ρόλος του σε αυτή την ευρύτερη αγορά».
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, η τιμή του χρυσού κατέγραψε άνοδο μετά τη νέα αύξηση που σημειώθηκε στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό τους να αγγίζει πλέον τα 30 εκατ. από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού.
Οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,8 εκατ. για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Απρίλιου, ενώ οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν άνοδο 2,2 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αγγίζοντας τα 18 εκατ.
Για το σύνολο της εβδομάδας ωστόσο, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου καταγράφει πτώση, καθώς όλο και περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ αρχίσουν τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, μετριάζοντας τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο χρυσός λειτουργεί συνήθως ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στην τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020, και συγκεκριμένα στο -3,55% και τα 784,1 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχωρεί κατά -2,5% στα 1.907,10 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης