Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Κάθε μέρα και ένα νέο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων

Αχτσιόγλου: Κάθε μέρα και ένα νέο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων
"Φαίνεται ότι ο κ. Βρούτσης δεν κατάλαβε καθόλου το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς", αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου
«Κάθε μέρα και ένα νέο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων», δηλώνει η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
Όπως η ίδια αναφέρει «φαίνεται ότι ο κ. Βρούτσης δεν κατάλαβε καθόλου το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Όχι ότι είχαμε και μεγάλες προσδοκίες…
Ο κ. Βρούτσης, χωρίς να έχει πει τίποτα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, με άρθρο της νέας ΠΝΠ ακύρωσε την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2020 και τον παγώνει τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.
Δηλαδή, για δύο χρόνια μετά την αύξηση που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019, η ΝΔ καθηλώνει τον κατώτατο μισθό, μειώνοντας ουσιαστικά το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων, χωρίς να είναι βέβαιο ότι και μετά τον Ιανουάριο του 2021 θα προχωρήσει σε αύξησή του».
Την ίδια στιγμή, συνεχίσει η κ. Αχτσιόγλου, «παρατείνεται το καθεστώς της αναστολής συμβάσεων εργασίας συνοδευόμενο με ανεξέλεγκτες απολύσεις μετά το τέλος του, παγιώνεται και επεκτείνεται το νέο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας με μειώσεις μισθών στο 50%, μονιμοποιείται η ελαστικοποίηση των ωραρίων, η απουσία ελέγχου τους και η μη δήλωση των υπερωριών».
«Αν όλα αυτά δεν συνιστούν συνειδητή επιλογή της ΝΔ να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, όπως και την περίοδο 2012-2014, τότε μάλλον χρειάζεται άλλη μία από τις πολλές «διαφωτιστικές» συνεντεύξεις Τύπου των γνωστών υπουργών για να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Ίσως και ένα ακόμη πρωθυπουργικό διάγγελμα», καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης