Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Δε θέλουμε να αποχωρήσουμε από την πυρηνική συμφωνία - Θα αντισταθούμε στις αμερικανικές κυρώσεις

ΥΠΕΞ Ιράν: Δε θέλουμε να αποχωρήσουμε από την πυρηνική συμφωνία - Θα αντισταθούμε στις αμερικανικές κυρώσεις
Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι οι ΗΠΑ δε θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους
Τη θέση ότι το Ιράν δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία με τη Δύση, διατύπωσε σήμερα (4/5) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, με αφρομή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Abbas Mousavi, δήλωσε ότι «το Ιράν δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η κίνηση της Αμερικής είναι παράνομη και η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μία μακρά ιστορία παραβίασης των δεσμεύσεών τους απέναντι στις διεθνείς συμφωνίες και το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης αποτελεί απλώς ένα παράδειγμα της μονομέρειάς τους», τόνισε ο κ. Mousavi, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «η προσέγγιση των ΗΠΑ απέναντι στις διεθνείς συμφωνία θα θέσει τις διεθνείς σχέσεις σε μεγάλο κίνδυνο».
Αναφερόμενος στο αίτημα της Ουάσιγκτον για την επέκταση στο εμπάργκο όπλων του Ιράν, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «η άρση του εμπάργκο ήταν ένα από τα επιτεύγματα του JCPOA, και με την απόσυρσή τους, οι ΗΠΑ θέλουν να καταστρέψουν τη συμφωνία και ό,τι έχει επιτευχθεί».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ποτέ», ενώ τόνισε ότι «μετά την απόσυρσή τους, οι ΗΠΑ επέβαλαν άδινες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν σε συνδυασμό με την πολιτική μέγιστης πίεσης, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, λόγω της αντίστασης του ιρανικού έθνους».
«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέρη του JCPOA και είμαστε σίγουροι ότι οι ΗΠΑ δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, επειδή έχουν διαπράξει μία παράνομη κίνηση μέσω της αποχώρησής τους από το JCPOA», διευκρινίζει ο κ. Mousavi, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο κόσμος δε θα παραμείνει σιωπηλός απέναντι στην εκφοβιστική συμπεριφορά των ΗΠΑ και δε θα παραβιάσει το ψήφισμα 2231 του ΟΗΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης