Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vestager (Κομισιόν): Η επιβίωση της Ευρώπης περνά μέσα από τη διάσωση των γερμανικών επιχειρήσεων

Vestager (Κομισιόν): Η επιβίωση της Ευρώπης περνά μέσα από τη διάσωση των γερμανικών επιχειρήσεων
Η διάσωση της ευρωπαϊκής οικονομίας περνά μέσα από τη διάσωση των γερμανικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Vestager
Η προσπάθεια διάσωσης των γερμανικών επιχειρήσεων θα μπορούσε να βοηθήσει την ευρωπαϊκή οικονομία να επιβιώσει από την κρίση που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και να ανακάμψει, σύμφωνα με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ρόλο «Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή» Margrethe Vestager.
«Είναι πάρα πολύ σημαντική για όλους μας η στήριξη της γερμανικής βιομηχανίας.
Είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης» συμπλήρωσε.
Οι εν λόγω δηλώσεις έγιναν καθώς οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές για τις κρατικές δαπάνες αντιδρούν εξαιτίας των ενισχύσεων που παρέχουν τα κράτη στις επιχειρήσεις, ως αντιστάθμισμα για τις επιπτώσεις του Covid-19.
Nα σημειωθεί πως η Margrethe Vestager που επιλαμβάνεται για την τήρηση της σχετικής με τον ανταγωνισμό νομοθεσίας τον Μάρτιο χαλάρωσε το ρυθμιστικό πλαίσιο, αρκεί οι ενισχύσεις των κυβερνήσεων να αφορούν τον κορωνοϊό.
Όπως επιβεβαίωσε η αντιπρόεδρος, οι γερμανικές δαπάνες είναι σύννομες, ενώ προανήγγειλε νέα χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για την επιβίωση των επιχειρήσεων.
Από την άλλη, η Vestager υπερασπίστηκε τους κανόνες που εμποδίζουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να παρέχουν πλήρη κρατική εγγύηση για δάνεια σε εταιρείες:
«Υπάρχει όριο της τάξεως του 90% για τις κρατικές εγγυήσεις.
Εγγύηση στο όριο του 100% θα αντιστοιχούσε με κρατικό ομόλογο».
Η ΕΕ θα πρέπει «να βρει τρόπους» για να αντιμετωπίσει τις «αυξανόμενες ασυμμετρίες» που θα μπορούσαν να ραγίσουν την ενιαία αγορά, είπε, ζητώντας παράλληλα την κατάρτιση ενός ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης ως μέρους του νέου προϋπολογισμού της ΕΕ, για την ανακατανομή των πόρων σε ολόκληρο το μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης