Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Έρχεται νέα διόρθωση 10% στις μετοχές διεθνώς – DoubleLine: Οι εκλογές στις ΗΠΑ να μην υποτιμηθούν, αμφίρροπη η μάχη

Morgan Stanley: Έρχεται νέα διόρθωση 10% στις μετοχές διεθνώς – DoubleLine: Οι εκλογές στις ΗΠΑ να μην υποτιμηθούν, αμφίρροπη η μάχη
Morgan Stanley: Έρχεται πτώση 10% στα χρηματιστήρια
Στην εκτίμηση ότι οι αγορές μετοχών διεθνώς θα μπορούσαν να δουν νέα διόρθωση -10%, π.χ. ο δείκτης S&P 500 να υποχωρήσει στις 2600 μονάδες καταλήγει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.
Ωστόσο η νέα διόρθωση, που έρχεται με υπερβολική καθυστέρηση δεν αλλάζει την εκτίμηση της αμερικανικής τράπεζας ότι στο τέλος του 2020 ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα κλείσει στις 3.000 μονάδες.
Εν τω  μεταξύ η DoubleLine Capital υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο κίνδυνος των αμερικανικών εκλογών στις 4 Νοεμβρίου 2020 καθώς μπορεί να επιδράσουν πολύ καίρια στις αγορές.
Με βάση τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα ο Biden προηγείται του σημερινού αμερικανού Προέδρου Trump από 3 έως 7 μονάδες.
Αν και η διαφορά είναι επισφαλής, ο κορωνοιός δεν βοήθησε τον Trump σε αντίθεση με τους ηγέτες στην ευρωζώνη που έχουν ανακάμψει δημοσκοπικά.
Εάν εκλεγεί ο Biden δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί νέο κύμα διόρθωσης στην Wall Street καθώς οι αγορές προβληματίζονται για ορισμένες πτυχές του προγράμματος των δημοκρατικών.
Εάν εκλεγεί ο Trump τότε μια ώθηση στις 3.000 μονάδες είναι πιθανή αρκεί να μην υπάρξει νέο κύμα κορωνοιού.

Morgan Stanley: Έρχεται πτώση 10% στα χρηματιστήρια

Μετά από ένα εντυπωσιακό ράλι 35% από τα χαμηλά, οι αγορές μετοχών φαίνεται να κάνουν το πρώτο πραγματικό τους διάλειμμα. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι 2650 (κινητός μέσος όρος 200 εβδομάδων) στο S&P 500 αποτελεί ισχυρό σημείο στήριξης, με την bear market 2 ετών να τελειώνει τον Μάρτιο, ενώ ο κινητός μέσος όρος των 50 εβδομάδων (επί του παρόντος είναι οι 2992 μονάδες) που αποτελεί ισχυρή αντίσταση.
Η Morgan Stanley πιστεύει ότι οι μεγάλες κινήσεις στις αγορές έχουν τελειώσει προς το παρόν ενώ εκτιμάει ότι αυτή η νέα διόρθωση θα είναι μια "παύση και απαραίτητη για τις υψηλότερες τιμές που αναμένονται έως το τέλος του 2020."
Τα μελλοντικά συμβόλαια μερίσματος S&P τιμολογούνται σε πτώση ολόκληρου του έτους ~ 15% σε σύγκριση με το 2019 και 20% έως το υπόλοιπο του 2020.
Πιστεύουμε ότι είναι πολύ bearish.
Εκτιμούμε ότι η τρέχουσα περίοδος οικονομικής πίεσης θα επηρεάσει τις ταμειακές ροές, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν πιθανή πίεση στα μερίσματα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μερίσματος S&P τιμολογούνται περίπου σε πτώση 15% σε ετήσια βάση, πράγμα που συνεπάγεται μείωση κατά 20% έως το υπόλοιπο του 2020
Κατά την Morgan Stanley οι εταιρίες που μείωσαν μερίσματα και επαναγορές ιδίων μετοχών θα δεχθούν και τις μεγαλύτερες πιέσεις.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/wilson%20SPX.jpg?itok=E5mLsmVh
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/dividend%20history.jpg?itok=31jPvXD6
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/sectoral%20breakdown%20dividwends.jpg?itok=IAlkWGoM
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης