Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,7% και τα 1.713,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,7% και τα 1.713,30 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε τον Απρίλιο καταγράφοντας άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Κέρδη κατέγραψε σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου ο χρυσός, μετά τα μεικτά πρόσημα της περασμένης εβδομάδας, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη στις νέες εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, καθώς και γύρω από το ενδεχόμενο ενός νέου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 παρουσίασε κέρδη της τάξεως του +0,7%, στα 1.713,30 δολ. ανά ουγγιά.
Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε τον Απρίλιο καταγράφοντας άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς η τιμή του ενισχύθηκε κατά +6,7%.
Χθες (4 Μαΐου) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, κατηγόρησε την Κίνα για την εξάπλωση του COVID-19, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα θα πρέπει να θεωρηθεί υπόλογη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση.
Μάλιστα, ο κ. Pompeo τόνισε ότι υπάρχουν «σημαντικές αποδείξεις» ότι ο ιός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο, χωρίς ωστόσο να προχωράει σε λεπτομέρειες αναφορικά με αυτά τα στοιχεία.
Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε τον Πεκίνο με επιβολή νέων δασμών στο εμπόριο, προκειμένου να τιμωρήσει τη χώρα για το γεγονός ότι υποβάθμισε τη σοβαρότητα της νόσου.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι η Κίνα κάλυψε το μέγεθος της πανδημίας και το επίπεδο μεταδοτικότητας της ασθένειας, ενώ παράλληλα συγκέντρωνε τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.
Όσον αφορά την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve προειδοποιούν ότι εάν δεν υπάρξει σωστή διαχείριση της ανάκαμψης πριν από την αρσή των lockdown, τότε θα μπορούσα να υπάρξουν ορισμένα πλήγματα στο εργατικό δυναμικό της χώρας τα οποία θα έχουν διάρκεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης