Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν συμμετείχαν και υποβάθμισαν τον μαραθώνιο δωρητών της ΕΕ, πως ήταν μια... απλή διάσκεψη

ΗΠΑ: Δεν συμμετείχαν και υποβάθμισαν τον μαραθώνιο δωρητών της ΕΕ, πως ήταν μια... απλή διάσκεψη
Οι ΗΠΑ, που ήταν απούσες από τον παγκόσμιο διαδικτυακό μαραθώνιο, υποβάθμισαν το γεγονός κάνοντας λόγο για μια διάσκεψη όπως τόσες άλλες, με πολλές υποσχετικές
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ήταν απούσες από τον παγκόσμιο διαδικτυακό μαραθώνιο που οργάνωσε σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου, η ΕΕ για να χρηματοδοτήσει την έρευνα για την παραγωγή ενός εμβολίου κατά της Covid-19, συγκεντρώνοντας 7,4 δισεκ. ευρώ ως τις 19:00 (ώρα Ελλάδος), υποβάθμισαν το γεγονός κάνοντας λόγο για μια διάσκεψη «όπως τόσες άλλες», επιμένοντας στην πρόθεσή τους να δράσουν μόνες τους.
«Ως παγκόσμιος ηγέτης στην εξωτερική βοήθεια κατά της Covid-19, χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συγκεντρώσει υποσχέσεις επιπρόσθετης συμβολής για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Πολλά προγράμματα και οργανισμοί που θα στηριχθούν σε αυτή τη διάσκεψη οικονομικών υποστηρικτών λαμβάνουν ήδη χρηματοδότηση και πολύ σημαντική στήριξη εκ μέρους του κράτους (των ΗΠΑ) και του αμερικανικού ιδιωτικού τομέα», πρόσθεσε.
Όταν ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη για ποιον λόγο απουσιάζουν οι ΗΠΑ από αυτή τη «διάσκεψη», ο αξιωματούχος απέφυγε να απαντήσει, όμως κατέληξε να υποβαθμίσει τη σημασία της ευρωπαϊκής προσπάθειας.
«Στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια χρηματοδότησης εκ μέρους της ΕΕ, είναι μια προσπάθεια μεταξύ τόσων άλλων που είναι σε εξέλιξη», είπε, επιμένοντας ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στους Αμερικανούς.
«Οι ΗΠΑ είναι πραγματικά επικεφαλής όλων αυτών των διεθνών προσπαθειών» δεδομένου ότι «είναι ο πρώτος οικονομικός υποστηρικτής παγκοσμίως στους τομείς της υγείας και της φιλανθρωπίας», επέμεινε.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος δεν κρύβει την αποστροφή του προς τις πολυμερείς πρωτοβουλίες, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του διεθνούς συντονισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης