Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -1,5% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -1,5% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη σημείωσαν πτώση της τάξεως του -2,8%
Πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (5/5) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού για την ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -1,5% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώση -0,7% τον Φεβρουάριο του 2020, ποσοστό το οποίο αναθεωρήθηκε επί τα χείρω σε σχέση με το -0,6% των αρχικών εκτιμήσεων.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -2,8%, έναντι ετήσιας πτώσης -1,4% τον Φεβρουάριο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,7%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -1,4% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -2,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση για την Ευρωζώνη καταγράφηκε στον τομέας της ενέργειας, όπου οι τιμές υποχώρησαν κατά -5,5%, ενώ η πτώση για τον τομέα ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -0,5%.
Οι τιμές στους τομείς κεφαλαιουχικών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,1% στις τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών.
Εάν εξαιρεθούν οι ευμετάβλητες τιμές στον τομέα της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -0,1%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στην Ελλάδα (-5,3%) και τη Λιθουανία (-5,1%), ενώ οι μόνες αυξήσεις που σημειώθηκαν ήταν στην Κύπρο (+0,5%), τη Λετονία και την Μάλτα (αμφότερες στο +0,2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης