Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών, λόγω δολαρίου - Στο -0,53% και τα 1.704,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών, λόγω δολαρίου - Στο -0,53% και τα 1.704,30 δολ. ανά ουγγιά
Η σταδιακή επανεκκίνηση των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (5/5) ο χρυσός, μετά τα κέρδη που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η σταδιακή επανεκκίνηση των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχωρεί κατά -0,53% στα 1.704,30 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,11% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,83 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την τιμή του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,44%, επιστρέφοντας στις 100 μονάδες.
Ο χρυσός λειτουργεί συνήθως ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, ωστόσο η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι αυξάνει τη στροφή προς το ρίσκο.
Πέραν από την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την άρση των μέτρων, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη και γύρω από τις νέες εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, γεγονός που διατηρεί το πολύτιμο μέταλλο πάνω από τα 1.700 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια στιγμή, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χρυσού, οι ελβετικές Valcambi και Argor-Heraeus, δήλωσαν ότι οι δραστηριότητές τους έχουν σχεδόν επιστρέψει σε επίπεδα προ COVID-19, μετά από την άρση των μέτρων στην Ελβετία.
Όσον αφορά τα υπόλοια πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχωρεί κατά -0,36% στα 1.828,70 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,49%.
Αντίθετα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,28% στα 14,83 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης