Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο είναι η επιβεβαίωση της μεταρρύθμισης, λέξη που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης: Το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο είναι η επιβεβαίωση της μεταρρύθμισης, λέξη που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για «εμπάθεια, φανατισμό και πολιτική απόγνωση του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «η μοναδική ικανότητα του είναι να λέει ψέματα»
«Για την κυβέρνηση της ΝΔ η αντίθετη λέξη στην υπερ-ρύθμιση δεν είναι η απορρύθμιση αλλά η λέξη που ενοχλεί το ΣΥΡΙΖΑ. Η μεταρρύθμιση. Και το σημερινό περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, είναι η επιβεβαίωση της μεταρρύθμισης».
Αυτό τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο και στις κατηγορίες του περί εγκληματικού οικολογικού πραξικοπήματος.
Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για «εμπάθεια, φανατισμό και πολιτική απόγνωση του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «η μοναδική ικανότητα του είναι να λέει ψέματα».
«Αυτό το κόμμα έχει παγκοσμίως κατοχυρωθεί, και με πατέντα, στο ψέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον κ. Φάμελλο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι διαστρεβλώνουν την αλήθεια σχετικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις καθώς σε πολλές χώρες της Ευρώπης είναι απεριόριστη η χρονική διάρκειά τους.
«Εμείς λύνουμε τα προβλήματα που εκείνοι δημιούργησαν και οδήγησαν τη χώρα στην απορύθμιση», επεσήμανε, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Όπως είπε, επιλέγει σκόπιμα να αναφέρεται στις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων για το σημερινό νομοσχέδιο της ΝΔ και όχι στις αντιδράσεις τους το 2018 για τις εξορύξεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε περιοχές Natura.
Ακόμα, απέρριψε αιτιάσεις του κ. Φαμέλλου ότι στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται η ρύθμιση για τη προστασία της Ακρόπολης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ντροπή να υπερηφανεύονται ότι με τη δική τους πολιτική προστατεύεται η Ακρόπολη. Γιατί όταν το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων αποφάσισε να γκρεμιστούν οι δύο όροφοι ξενοδοχείου η κυρία Μενδώνη ήταν υπουργός Πολιτισμού.
Και όταν σε λίγες μέρες θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για να μειωθούν τα ύψη δόμησης δεν φαντάζομαι να λέει ότι έγινε επί υπουργίας Σταθάκη και Φάμελλου γιατί επί Χατζηδάκη-Οικονόμου θα γίνει».
«Παρακαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ξαναπεί λέξεις όπως περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο, γιατί είναι σαν ο δολοφόνος να γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος.
Γιατί θα θυμίζει ποιοι είπαν τα περισσότερα ψέματα επί συστάσεως ελληνικού κράτους», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
«Έχετε μεγάλη ευθύνη για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν γίνει, κάτω από τη δήθεν περιβαλλοντική σας ευαισθησία. Και οι μόνοι που μπορούν να επικαλούνται το πράσινο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παναθηναϊκοί βουλευτές του», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης