Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε άκρως χαμηλά επίπεδα ο δείκτης ΡΜΙ, στις 13,8 μονάδες τον Απρίλιο 2020

Βρετανία: Σε άκρως χαμηλά επίπεδα ο δείκτης ΡΜΙ, στις 13,8 μονάδες τον Απρίλιο 2020
Στις μόλις 13,8 μονάδες ο ΡΜΙ για τη βρετανική οικονομία τον Απρίλιο 
Στις μόλις 13,8 μονάδες διαμορφώθηκε ο σύνθετος (περιλαμβάνει μεταποίηση, υπηρεσίες κλπ) δείκτης ΡΜΙ (Purchase Managers Index) για τη βρετανική οικονομία τον Απρίλιο 2020, αντικατοπτρίζοντας τη «βουτιά» της οικονομικής δραστηριότητας στο νησί εν μέσω κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ο δείκτης ανήλθε σε 12,9 μονάδες, η χαμηλότερη επίδοση από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
«Τα στοιχεία του Απριλίου έδειξαν μείωση της δραστηριότητας του τομέα των υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, σε πρωτοφανή κλίμακα από την έναρξη της έρευνας τον Ιούλιο 1996, αντικατοπτρίζοντας τα επείγοντα μέτρα δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα στοιχεία επισημαίνουν ότι η ύφεση στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 θα είναι η βαθύτερη και η πιο διαδεδομένη στην ιστορία.
Οι ιστορικές συγκρίσεις του PMI με το ΑΕΠ δείχνουν ύφεση της οικονομίας περίπου 7%, αλλά αναμένουμε η πραγματική μείωση του ΑΕΠ να είναι ακόμη μεγαλύτερη, εν μέρει», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.
Αναλυτικά, οι επιδόσεις σύνθετου PMI και PMI μεταποίησης και υπηρεσιών:

Image  Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης