Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Βουτιά» -15,6% κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2020

Γερμανία: «Βουτιά» -15,6% κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -16%
Τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων 29 ετών κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (6/5) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εξαιτίας του ισχυρού πλήγματος που έχει δεχθεί ο μεταποιητικός κλάδος από τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησαν κατά -15,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση -1,2%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 1991, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων από τη Destatis.
Μάλιστα, η πτώση των παραγγελιών αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες θα υποχωρήσουν κατά -10%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -16% έναντι ετήσιας ανόδου +1,9% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -10,2%.
Οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -14,8% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τις παραγγελίες από το εξωτερικό διαμορφώθηκε στο -16,1%.
Την ίδια στιγμή, οι νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης υποχώρησαν κατά -17,9% σε μηνιαία βάση, ενώ οι παραγγελίες από τις υπόλοιπες χώρες κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -15%.
Ο τομέας που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση ήταν αυτός των κεφαλαιουχικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -22%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τους τομείς ενδιάμεσων και κεφαλαιουχικών αγαθών διαμορφώθηκε στο -7,5% και -1,3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης