Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρησαν κατά -11,2% οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Υποχώρησαν κατά -11,2% οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μηνιαία πτώση των λιανικών πωλήσεων θα διαμορφωθεί στο -10,6%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (6/5) στοιχεία της Eurostat, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση του COVID-19 είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη δραστηριότητα του κλάδου.
Ειδικότερα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων για την ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -11,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί οριακή άνοδος της τάξεως του +0,6%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -10,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -9,2% έναντι ετήσιας ανόδου +3% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -5%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -10,4% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -8,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην Ευρωζώνη καταγράφηκε στον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων, και συγκεκριμένα στο -23,1%, ενώ οι πωλήσεις στον τομέα καυσίμων υποχώρησαν κατά -20,8%.
Στον αντίποδα, οι πωλήσεις στους τομείς τροφίμων, ποτών και καπνού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στη Βουλγαρία (-18,1%) και τη Γαλλία (-17,4%), ενώ η μόνη χώρα που σημείωσε άνοδο ήταν η Ιρλανδία, και συγκεκριμένα στο +0,1%.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης