Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βank of England: Αμετάβλητα τα επιτόκια, νέες στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Βank of England: Αμετάβλητα τα επιτόκια, νέες στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Αμετάβλητα θα αφήσει τα επιτόκια η Bank of England, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις
Αμετάβλητα αναμένεται να αφήσει τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας την Πέμπτη 6 Μαΐου 2020, ενώ η προσοχή εστιάζεται στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Οι αναλυτές δεν αναμένουν καμία αλλαγή μέχρι τον Ιούνιο.
Λόγω της πανδημίας, η Bank of England έχει ήδη περιστείλει το επιτόκιο αναφοράς στο 0,1%, ενώ έχει ανακοινώσει ποσοτική χαλάρωση 200 δισεκατομμυρίων λιρών, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 645 δισεκατομμύρια λίρες.
Παρείχε επίσης άμεση χρηματοδότηση στις εταιρείες που επλήγησαν από τον ιό και διευκόλυνε την πρόσβαση σε πηγές ρευστότητας.
Από την άλλη, δεδομένου ότι ο δείκτης PMI γνωρίζει ιστορικά χαμηλά, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένει βαθύτερη οικονομική ύφεση.
Πέρα από την απόφαση που αναμένεται να παρθεί για τα επιτόκια αναφοράς, η βρετανική κυβέρνηση εστιάζει στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την άρση του lockdown για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.
H Goldman Sachs προέβλεψε μια τριμηνιαία συρρίκνωση του ΑΕΠ (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) 11,5% το δεύτερο τρίμηνο για το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να ανακοινωθεί και νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αυτή την εβδομάδα» αποκαλύπτει αναλυτής της Goldman Sachs για την Ευρώπη, Adrian Paul, που προσθέτει:
Ο κορωνοϊός είχε σοβαρό αντίκτυπο στις παραγωγικές δυνατότητες της βρετανικής οικονομίας.
Οι νέες προβλέψεις της Τράπεζας της Αγγλίας αντικατοπτρίζουν το προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε τρία σενάρια που βασίζονται σε διαφορετικές ταχύτητες επανεκκίνησης και ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης