Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Zoom εξαγόρασε startup αξίας 10,8 εκατ. δολ. που ειδικεύεται στις κυβερνοεπιθέσεις

Η Zoom εξαγόρασε startup αξίας 10,8 εκατ. δολ. που ειδικεύεται στις κυβερνοεπιθέσεις
Στην πρώτη της εξαγορά προχώρησε Zoom για να καλύψει κενά ασφαλείας στο σύστημά της
Στην εξαγορά της startup Keybase, που ειδικεύεται στη δημιουργία λογισμικού για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων, προχώρησε η Ζoom.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφαρμογής Zoom, της ολοένα δημοφιλέστερης πλατφόρμας βιντεοδιασκέψεων διεθνώς (και στην Ελλάδα) στην εποχή της τηλεργασίας, τηλεκπαίδευσης, ψηφιακής ψυχαγωγίας και πάσης φύσεως online επικοινωνίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξαγόρασε την εν λόγω startup, αξίας 10,8 εκατ. δολ., για να αντιμετωπίσει ζητήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας.
Αυτή ήταν η πρώτη εξαγορά της Zoom στα εννέα χρόνια που βρίσκεται στον κόσμο του επιχειρείν.
Το Zoom, το οποίο κερδίζει εκατοντάδες χιλιάδες νέους χρήστες κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, έχει επικριθεί, μεταξύ άλλων, ότι στέλνει δεδομένα των χρηστών στο Facebook, ότι καθιστά τους χρήστες Mac ευάλωτους σε χάκερ που μπορούν να παγιδέψουν το μικρόφωνο και την κάμερα του υπολογιστή του χρήστη, ότι παραπλανητικά έχει ισχυριστεί πως διαθέτει πλήρη κρυπτογράφηση (end-to-end), ότι επιτρέπει στους «διοργανωτές» των βιντεοδιασκέψεων να παρακολουθούν τους συμμετέχοντες κ.α.
H απόκτηση της Keybase αποτελεί μια στρατηγική επιλογή για να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρεία.
Άλλωστε, ο CEO της Zoom, Υuan, είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση της εφαρμογής σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης