Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό με τα «βλέμμα» στις ΗΠΑ - Στο +0,13% και τα 1.728,05 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό με τα «βλέμμα» στις ΗΠΑ - Στο +0,13% και τα 1.728,05 δολ. ανά ουγγιά
Η νέα αύξηση που σημειώθηκε στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ έστρεψε τους επενδυτές ξανά στο πολύτιμο μέταλλο
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (8/5) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +0,13% στα 1.728,05 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,09% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,35 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,13% στις 99,77 μονάδες.
Η νέα αύξηση που σημειώθηκε στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ έστρεψε τους επενδυτές ξανά στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο λειτουργεί ως ασφαλές «καταφύγιο» σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.
Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας που αφορούν την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε στις 2 Μαΐου 2020 ανήλθαν σε 3,169 εκατ., ενώ σήμερα θα δησμοσιευθούν και τα στοιχεία για την ανεργία που αφορούν τον Απρίλιο του 2020.
Σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική οικονομία εκτιμάται ότι έχασε 22 εκατ. θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, με τον αριθμό των μισθωτών υπαλλήλων να καταγράφει τη μεγαλύτερή του πτώση από την Μεγάλη Ύφεση, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά εβδομάδων, η αμερικανική οικονομία εκτιμάται ότι έχει 33,5 εκατ. θέσεις εργασίας.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν και τις επόμενες κινήσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες εάν επιδεινωθεί η κατάσταση γύρω από την αμερικανική οικονομία.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύεται κατά +1,17% στα 15,77 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την τιμή συμβολαίου πλατίνας παραδόσεως Ιουλίου 2020 διαμορφώνεται στο +0,76% και τα 788,05 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης