Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Είμαι σίγουρος ότι το Eurogroup θα αποφασίσει τα κριτήρια για το δανεισμό χωρών από τον ESM

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Είμαι σίγουρος ότι το Eurogroup θα αποφασίσει τα κριτήρια για το δανεισμό χωρών από τον ESM
Στο επίκεντρο της σημερινής (8/5/2020) τηλεδιάσκεψης του Eurogroup θα είναι ο μηχανισμός για τη χορήγηση δανείων από τον ESM στις χώρες της ευρωζώνης που θα υποβάλουν σχετικό αίτημα
Την πεποίθηση ότι στη σημερινή (8/5/2020) τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα επιτευχθεί συμφωνία για τον δανεισμό από τον ESM εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz.
«Είμαι σίγουρος ότι στο Eurogroup θα ληφθεί απόφαση για τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι χώρες για τη χορήγηση δανείων από τον ESM» τόνισε ο Scholz λίγα λεπτά πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης.
Ο μηχανισμός για τη χορήγηση δανείων από τον ESM στις χώρες της ευρωζώνης που θα υποβάλουν σχετικό αίτημα θα είναι στο επίκεντρο του Eurogroup.
Το Eurogroup θα συζητήσει τα κύρια χαρακτηριστικά του μηχανισμού χορήγησης δανείων του ESM, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του οικονομικού αντίκτυπου του κορωνοϊού, με στόχο ο μηχανισμός να είναι λειτουργικός έως την 1η Ιουνίου, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, David Sassoli, μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ στις 23 Απριλίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε χθες την απάλειψη των όρων οικονομικής προσαρμογής που συνοδεύουν συνήθως τη χορήγηση δανείων από τον ESM.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η πρόταση αυτή μπορεί να κάνει την προσφυγή στον ESM πιο αποδεκτή για την Ιταλία, η οποία αντιδρούσε στην επιβολή όρων για τη χρήση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης