Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: Πισωγύρισμα στη μεταναστευτική πολιτική το νομοσχέδιο

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: Πισωγύρισμα στη μεταναστευτική πολιτική το νομοσχέδιο
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό 
Ως «προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή της κυβέρνησης να φέρει τώρα προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, το οποίο αξιολογεί ως «πισωγύρισμα της μεταναστευτικής πολιτικής».
«Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά επιλέγει να προσβάλει τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Φέρνει προς συζήτηση στη Βουλή, η οποία δεν βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο παρά τον τίτλο του, δεν συνιστά βελτίωση αλλά πισωγύρισμα της μεταναστευτικής πολιτικής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έρχεται να ολοκληρώσει το έργο που άφησε ημιτελές το Νοέμβριο, πριν ακόμα επανιδρυθεί το Υπουργείο, ο κος Χρυσοχοΐδης» καθώς και ότι «αδιαφορώντας για τις επερχόμενες καταδίκες της χώρας από το Δικαστήριο της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιλέγει να νομοθετήσει όχι απλά εκτός, αλλά αντίθετα με το πνεύμα και το γράμμα των Οδηγιών, της Σύμβασης της Γενεύης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει πως το εν λόγω νομοσχέδιο «στερεί από τους αιτούντες το δικαίωμα να επιλέγουν τη γλώσσα στην οποία θα γίνει η συνέντευξή τους», ενώ «περικόπτει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στο δικαίωμα κατάθεσης αίτησης ασύλου».
Επιπλέον, «διευρύνει την κράτηση για όλους όσους απορρίπτεται το αίτημα ασύλου τους, χωρίς τους όρους προστασίας του διεθνούς δικαίου» και «μεθοδεύει την απαξίωση του ΕΚΚΑ, του αρμόδιου φορέα για τα Ασυνόδευτα Ανήλικα και συγκεντρώνει όλη τη διαχείριση στη νέα ειδική γραμματεία του Υπουργείου Μετανάστευσης».
«Δεν μένει όμως σε αυτά», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση «συνεχίζει την συγκέντρωση στρατού μετακλητών οι οποίοι μπορούν να αναλαμβάνουν ακόμα και χρέη προϊσταμένου και να παρακάμπτουν τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».
«Δημιουργεί ειδικό λογαριασμό πιστώσεων στο Υπουργείο κάτι το οποίο μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο στους φορείς της κυβέρνησης που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, θυμίζοντας σε όλους μας τις επικίνδυνες φαιδρότητες -που ευτυχώς απέσυραν- με τα πλωτά φράγματα του κυρίου Στεφανή», προσθέτει.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουμε ότι η διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος μπορεί γίνει μόνο με την εφαρμογή ενός αξιόπιστου εθνικού σχεδίου, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει, τονίζοντας πως «δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο, επιβεβαιώνοντας καθημερινά την διαχειριστική ανικανότητα και την ανευθυνότητά της και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των τοπικών κοινωνιών, των προσφύγων και των μεταναστών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης