Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τις 15 Ιουνίου

Κομισιόν: Κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τις 15 Ιουνίου
Κλειστά μέχρι τις 15 Ιουνίου αναμένεται να παραμείνουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, σύμφωνα με σύσταση της Κομισιόν
Τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πρόταση της Κομισιόν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τα μέλη της συνθήκης του Σένγκεν να επεκτείνουν χρονικά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα σύνορά τους μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Αν και ορισμένα κράτη αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς, ο δρόμος προς την ομαλότητα ενέχει πολλούς κινδύνους, οπότε πρέπει να μην υπάρχει εφησυχασμός, συνέστησε η Κομισιόν.
Οι αποφάσεις για το κλείσιμο των συνόρων λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών.
«Ο κύριος στόχος του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένει», δήλωσε ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.
Πρόσθεσε ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, «η κατάσταση παγκοσμίως είναι εξαιρετικά εύθραυστη. Είναι επιτακτική ανάγκη το κάθε βήμα που γίνεται να είναι σταδιακό, με την άρση διαφορετικών μέτρων σε διαφορετικές φάσεις».
Η επίτροπος Ιλβα Γιόχανσον, τόνισε από την πλευρά της ότι πρώτος στόχος είναι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας εντός της ζώνης Σένγκεν «αμέσως μόλις το επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση».
«Πρέπει να αρθούν πρώτα σταδιακά οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και οι εσωτερικοί συνοριακοί έλεγχοι πριν μπορέσουμε να άρουμε τους περιορισμούς στα εξωτερικά σύνορα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης