Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Στους 77.180 οι νεκροί - Πάνω από 1.600 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Στους 77.180 οι νεκροί - Πάνω από 1.600 θάνατοι σε ένα 24ωρο
Trump δεν ήρθε σε επαφή με το μέλος του προσωπικού του αντιπροέδρου Pence που προσβλήθηκε από τον ιό
Στους 77.180 ανέρχονται πλέον στις ΗΠΑ οι νεκροί  εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ πάνω από 1,28 εκατομμύρια είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων στις ΗΠΑ δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου.
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν 1.637 επιπλέον θανάτους μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό στη χώρα σε 77.18ο νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Οι 1.635 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν ως τις 20:30 της Παρασκευής 8/5 από την ίδια ώρα την προηγουμένη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου.
Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί.
Ωστόσο, ο πρόεδρος D. Trump τάσσεται υπέρ μιας ταχείας επανέναρξης της αμερικανικής οικονομίας, που καταστρέφεται από την εφαρμογή μέτρων απαγόρευσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.
Ο D. Trump, ο οποίος επιθυμεί να επανεκλεγεί στην προεδρία τον Νοέμβριο, αρχικά είχε υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της πανδημίας, ενώ στέλνει πια αντιφατικά μηνύματα για την εκτιμώμενη διάρκεια της αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας και των επιπτώσεών της.
“Οι δουλειές αυτές θα επανελθουν, θα επανέλθουν σύντομα”, δήλωσε στο Fox News το βράδυ της Παρασκευής.
Σημειώνεται ότι η πανδημία εξαφάνισε μέσα σε δύο μήνες σχεδόν όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στη χώρα σε 10 χρόνια ανάπτυξης, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να έχει ανέβει σε επίπεδο συγκρίσιμο με εκείνο της κρίσης της δεκαετίας του 1930.
Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης A. Cuomo, δήλωσε την Παρασκευή 8/5 ότι ένα 5χρονο αγόρι πέθανε από μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που εκτιμάται ότι συνδέεται με τον κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας του κινδύνους της πανδημίας για τα παιδιά.
Πάντως, τουλάχιστον 40 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ κάνουν βήματα προς την άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στις μη απαραίτητες επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων της Αριζόνα,του Μισισίπι και της Νότιας Ντακότα, όπου την Παρασκευή 8/5 καταγράφηκε ρεκόρ νέων κρουσμάτων.
Την ίδια ώρα, ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας προειδοποιούν ότι αν η οικονομία ανοίξει πρόωρα, χωρίς να γίνονται μαζικά διαγνωστικά τεστ, υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης της επιδημίας και εκτιμούν ότι οι διαφορετικές πολιτικές που ακολουθούν οι πολιτείες προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και υπονομεύουν τις προσπάθειες κοινωνικής απόστασης.

Θετικό στον ιό μέλος προσωπικού του αντιπροέδρου Pence - Καμία επαφή με Trump

Δεν ήρθε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump σε επαφή με ένα μέλος του προσωπικού του αντιπροέδρου M. Pence που διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
«Σήμερα το πρωί κάποιος από το προσωπικό του αντιπροέδρου βρέθηκε θετικός στον ιό και για να είμαστε σίγουροι κοιτάξαμε τις πρόσφατες επαφές αυτού του ατόμου», δήλωσε την Παρασκεύη 8/5 σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος που συνοδεύει τον Pence σε ταξίδι του στην Αϊόβα.
Σημείωσε ότι  το άτομο αυτό ίσως ήρθε σε επαφή με έξι ανθρώπους που ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν χθες μαζί με τον αντιπρόεδρο και οι οποίοι δεν επιβιβάστηκαν στην πτήση του Air Force 2.
Ξεκαθαρίστηκε ωστόσο νωρίτερα ότι ο Trump και ο Pence δεν είχαν έρθει σε επαφή πρόσφατα με το εν λόγω άτομο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης