Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το πακέτο 4 σημείων για την προστασία του τουρισμού που προωθεί η κυβέρνηση - Τι προβλέπει για ξενοδοχεία και εργαζομένους

Το πακέτο 4 σημείων για την προστασία του τουρισμού που προωθεί η κυβέρνηση - Τι προβλέπει για ξενοδοχεία και εργαζομένους
Σε διπλωματικό επίπεδο στόχος είναι οι διακρατικές συμφωνίες καθώς η χάραξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής αποδεικνύεται χρονοβόρα
Ομπρέλα προστασίας στον τουρισμό που έχει πληγεί σφόδρα από την υγειονομική κρίση, ανοίγει η κυβέρνηση που επεξεργάζεται ήδη σχέδιο 4 σημείων για την ανάταξη του πιο νευραλγικού τομέα της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real, στόχοι της κυβέρνησης είναι η διατήρηση της διασυνδέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες του εξωτερικού και η θωράκιση της εικόνας της χώρας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.
Επιπλέον, προσβλέπει  στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου.
Στο πλαίσιο αυτό τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης ενός πλέγματος παρεμβάσεων που θα επανεκκινήσουν  τη βαριά βιομηχανία της χώρας ενισχύοντας το εγχώριο ΑΕΠ που το 2018 ανήλθε σε 30,9%.
Εκτός από τις φοροελαφρύνσεις η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιδοτήσει με ένα κουπόνι τις ασφαλιστικές εισφορές – το ποσοστό κάλυψης δεν έχει ακόμη κλειδώσει- που θα καταβάλλουν οι εργοδότες του τουρισμού για κάθε νέα πρόσληψη εργαζομένου στο πλαίσιο της ενίσχυσης της απασχόλησης.
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στο Μαξίμου το τελικό σχέδιο για την ασφαλή λειτουργία των ξενοδοχείων, που επεξεργάζονται από κοινού ο ΕΟΔΥ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι τα ξενοδοχεία που θα επαναλειτουργήσουν το καλοκαίρι να διατηρήσουν τη δυναμικότητα τους και να χρησιμοποιήσουν όλες τις κλίνες τους.
Οι περιορισμοί που θα επιβληθούν θα αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.      
Έντονες ζυμώσεις πραγματοποιούνται και σε διπλωματικό επίπεδο με διακρατικές συμφωνίες να αποτελούν το κλειδί της διασύνδεσης της Ελλάδας με άλλες χώρες, καθώς η χάραξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής αποδεικνύεται χρονοβόρα.
Το υπουργείο Τουρισμού προετοιμάζει το έδαφος για ενδεχόμενη σύναψη διμερών συμφωνιών με χώρες που έχουν καταγράψεις καλές επιδόσεις στο μέτωπο της πανδημίας ώστε να αποκαταστήσει άμεσα η αεροπορική διασύνδεση.
Κύπρος, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Αυστρία, Δανία, Νορβηγία και Σουηδίας είναι οι πρώτες χώρες που έχει προσεγγίσει του υπουργείο.
 
Εργαζόμενοι

Βασικός άξονας της κυβέρνησης αποτελεί η απασχόληση και η στήριξη των εργαζομένων του κλάδου, που είτε δεν θα απορροφηθούν είτε θα εργαστούν σε πιο ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
Στις περιπτώσεις εκ περιτροπής εργασίας θα καταβληθεί το ποσό των 200 ευρώ για διάστημα 4 μηνών ενώ σε εκείνους που θα μείνουν εκτός εργασίας μελετάται η καταβολή ενισχυμένου επιδόματος  ανεργίας για όλο το διάστημα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης