Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε καραντίνα ο Fauci μετά τον εντοπισμό κρούσματος COVID-19 στον Λευκό Οίκο

Σε καραντίνα ο Fauci μετά τον εντοπισμό κρούσματος COVID-19 στον Λευκό Οίκο
Το κρούσμα είναι η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου Mice Pence και ο σύζηγός της σύμβουλος του Trump
Σε καραντίνα βρίσκεται ο επιδημιολόγος και εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοιό Anthony Fauci κι άλλοι δύο ανώτατοι επιστήμονες που ήρθαν σε επαφή με άτομ,ο από το Λευκό Οίκο που εντοπίστηκε θετικό στον ιό.
Σύμφωνα με το CNN, και οι τρεις βασικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, που καθοδηγούν στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, τέθηκαν το Σάββατο (9/5) σε αυτοπεριορισμό, αφού ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο άτομο που διαγνώστηκε με την νόσο.
Ανάμεσά τους και ο Anthony Fauci, ο σύμβουλος του αμερικανού προέδρου τέθηκε σε  «τροποποιημένη καραντίνα» καθώς ο 79 ετών, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) ήρθε σε επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στον ιό.
Ο Robert Rendfield, o 68χρονος διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), «θα τηλεργαστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες» μετά από μια «έκθεση χαμηλού κινδύνου» την Τετάρτη με το ίδιο άτομο στο Λευκό Οίκο που είχε την ασθένεια.
Και ο Επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο 60χρονος Steeven Haan, βρίσκεται επίσης σε αυτοπεριορισμό για μερικές εβδομάδες αν και το διαγνωστικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε για τον κορωνοϊό βγήκε αρνητικό.
«Όπως έγραψε ο γιατρός Haan σε σημείωμα προς το προσωπικό σήμερα, ήρθε πρόσφατα σε επαφή με ένα άτομο που εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στην Covid-19. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, τώρα βρίσκεται σε αυτο-απομόνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της FDA.
Σύμφωνα με το Politico, ο Haan είχε έρθει σε επαφή με την Keity Miller, εκπρόσωπο Τύπου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Mice Pence.
Η Miller, σύζυγος του συμβούλου του προέδρου Trump σε θέματα μετανάστευσης Steeven Miller, διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό την Παρασκευή, προκαλώντας ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού ανάμεσα στα ανώτερα κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η διάγνωση της Miller αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Trump σε συνάντηση με τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές την Παρασκευή. Ο θαλαμηπόλος του Αμερικανού προέδρου και ένα μέλος του προσωπικού του Pence βρέθηκαν επίσης θετικοί στον ιό.
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει για οποιαδήποτε τυχόν καραντίνα του Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης