Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ανταλλαγή κρατουμένων χωρίς όρους συζητούν ΗΠΑ και Ιράν εν μέσω covid - 19

Reuters: Ανταλλαγή κρατουμένων χωρίς όρους συζητούν ΗΠΑ και Ιράν εν μέσω covid - 19
Εάν η κυβέρνηση Trump αποδεχθεί το αίτημα θα είναι μια σπάνια περίπτωση ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών
Πρόταση για ανταλλαγή κρατουμένων έχει υποβάλλει στην Ουάσιγκτον η Τεχεράνη με τις ΗΠΑ να μην έχουν ακόμη κάνει γνωστό εάν αποδέχονται ή απορρίπτουν την ιρανική πρόταση.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τεχεράνης Ali Rabiei δήλωσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο για μια πλήρη ανταλλαγή κρατουμένων χωρίς όρους.
Εάν η κυβέρνηση Trump αποδεχθεί το αίτημα θα είναι μια σπάνια περίπτωση ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών οι διπλωματικές σχέσεις των οποίων έχουν διακοπεί  και το τελευταίο διάστημα επικρατεί ανησυχητική ένταση μεταξύ τους.
Και οι δύο πλευρές έχουν ζητήσει την αποφυλάκιση κρατουμένων τους που παραμένουν σε φυλακές λόγω της πανδημίας του κορωνοιού καθώς και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την πανδημία.
Ανάμεσα στους αμερικανούς που αναμένεται να αποφυλακιστούν από Ιρανική φυλακή σε μια τέτοια περίπτωση είναι ο Michael White βετεράνος του αμερικανικού ναυτικού που βρίσκεται σε ιρανική φυλακή από το 2018.
Από την πλευρά του οι ΗΠΑ θα απελευθερώσουν τον Sirous Asgari, που κρατείται με τις κατηγορίες για κατασκοπία.
Ιράν και ΗΠΑ διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις μετά την Ισλαμική επανάσταση του 1979 όταν 52 υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, κρατήθηκαν όμηροι για 444 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης