Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία και Ολλανδία καλούν την ΕΕ να επιδείξει πιο σκληρή στάση στο παγκόσμιο εμπόριο

Γαλλία και Ολλανδία καλούν την ΕΕ να επιδείξει πιο σκληρή στάση στο παγκόσμιο εμπόριο
Οι δύο χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους, φοβούμενες εμπορικό πλήγμα για την ΕΕ συνολικά εν μέσω πανδημίας
Η Γαλλία και η Ολλανδία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παροτρύνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει ισχυρότερα περιβαλλοντικά και εργασιακά πρότυπα στις εμπορικές συμφωνίες με τις χώρες, που υπογράφει η ΕΕ σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται καθώς η ΕΕ προσπαθεί να διαπραγματευτεί μια νέα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία, η οποία εγκατέλειψε επίσημα την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, εν μέσω ανησυχιών ότι ενδέχεται να επιδιώξει να μειώσει τα κοινοτικά εργασιακά και περιβαλλοντικά πρότυπα για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.
Η εμπλοκή με τους παραδοσιακά υπέρ-ελεύθερους στις συναλλαγές Ολλανδούς υπογραμμίζει μια μετατόπιση της ευρωπαϊκής σκέψης σχετικά με την ανάγκη προστασίας της εγχώριας βιομηχανίας και των θέσεων εργασίας, παρατήρησε Γάλλος διπλωμάτης, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει την παγκόσμια οικονομία.
Στην κοινή πρότασή τους που εστάλη στα άλλα 25 κράτη μέλη της ΕΕ, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί υπουργοί Εμπορίου καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι έτοιμη να αυξήσει τους δασμούς κατά εμπορικών εταίρων που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για βιώσιμη ανάπτυξη.
«Τα μέσα εμπορικής πολιτικής μπορούν να προσφέρουν επιπλέον ώθηση στην εφαρμογή διεθνών περιβαλλοντικών και εργασιακών προτύπων», ανέφερε το έγγραφο, που επικαλείται το Reuters.
Η ΕΕ πρέπει να συνδέσει τις μειώσεις δασμών «όπου χρειάζεται» με την αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων για το εμπόριο και την αειφόρο ανάπτυξη και να είναι πρόθυμη να αναλάβει δράση όταν παραβιάζονται οι εν λόγω διατάξεις, αναφέρεται στο έγγραφο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης