Τελευταία Νέα
Speculator

Έρχεται αποκάλυψη λογιστικού σκανδάλου μίνι Folli Follie, τύπου Alter Channel στο ΧΑ

Έρχεται αποκάλυψη λογιστικού σκανδάλου μίνι Folli Follie, τύπου Alter Channel στο ΧΑ
Φούσκωμα λογαριασμών μέσω άυλων στοιχείων που μπορεί να ξεπερνά και τα 10 εκατ. ευρώ
Τη δόξα της Folli Follie φαίνεται ότι ζήλεψε και άλλη εισηγμένη εταιρία αρκετά μικρότερου μεγέθους και σύμφωνα με πληροφορίες έχει πέσει στο δόκανο των ελεγκτικών αρχών που διενεργούν με απόλυτη μυστικότητα έλεγχο τους τελευταίους μήνες.
Προς το παρόν βέβαια δεν έχουν εντοπιστεί φαινόμενα της έκτασης και της παραβατικότητας της Folli Follie υπό την έννοια ότι δεν φαίνεται να έχουν γίνει εγγραφές συναλλαγών με εικονικές εταιρίες ούτε να έχουν εγγραφεί εικονικές πωλήσεις.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί φουσκωμένοι λογαριασμοί κατά τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ αλλά μπορεί το τελικό μέγεθος να υπερβεί και τα 10 εκατ. ευρώ ποσό το οποίο είναι παρά πολύ σημαντικό για τα μεγέθη της εν λόγω εισηγμένης εταιρίας.
Το «φούσκωμα» γινόταν κυρίως μέσω της διόγκωσης άυλων στοιχείων και επιτρέπει στην εταιρία να δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματική, πράγμα που είχε συμβεί και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter (Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ) όπου τα άυλα είχεαν εκτοξευτεί σε επίπεδα BBC και φυσικά ήταν μαϊμού με αποτέλεσμα την γνωστή σε όλους κατάρρευση της εταιρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ορκωτός που διενεργεί τον έλεγχο της χρήσης 2019 είναι διαφορετικός από τον ελεγκτή που πραγματοποίησε τον έλεγχο κατά την προηγούμενη χρήση ενώ τόσο ο ορκωτός της χρήσης 2018 όσο και ο «νέος» ορκωτός (επισκόπηση εξαμήνου 2019) δεν έχουν αναφέρει στις εκθέσεις τους απολύτως τίποτα.
Η εισηγμένη μέχρι και την Παρασκευή δεν είχε δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2019 αξιοποιώντας το σχετικό δικαίωμα που της δίνει η παράταση της προθεσμίας δημοσίευσης λόγω κορωνοϊoύ.
Ωστόσο είναι δεδομένο ότι παρά το γεγονός πως λόγω της φύσης των εργασιών της δεν επηρεάζεται αισθητά από το κορωνοϊό ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και εισηγμένα ομολογιακά δάνεια.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης