Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με σενάριο για πτώση -18% στην Wall Ιούλιο – Αύγουστο 2020, το ΧΑ κάτω από 500 μον. – Εκπλήξεις στις αλλαγές της MSCI, σύντομα και η Moody’s

Με σενάριο για πτώση -18% στην Wall Ιούλιο – Αύγουστο 2020, το ΧΑ κάτω από 500 μον. – Εκπλήξεις στις αλλαγές της MSCI, σύντομα και η Moody’s
Το Καλοκαίρι θα μπορούσε το ελληνικό χρηματιστήριο να προσεγγίσει τις 500 μονάδες ή και οριακά χαμηλότερα από τις 500 μονάδες σε ένα εύρος 480 με 520  μονάδες
Οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι, όπως Goldman Sachs, Morgan Stanley και ευρωπαϊκές τράπεζες Nordea Bank, υποστηρίζουν ότι στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2020 θα καταγραφεί πτώση -18% στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500.
Αυτό σημαίνει ότι από τις 2900 μονάδες θα υποχωρήσει στις 2400 μονάδες.
Το σενάριο αυτό στηρίζεται στην παραδοχή ότι τον Ιούλιο – Αύγουστο θα ανακοινωθεί το δεύτερο τρίμηνο 2020 για οικονομία και επιχειρήσεις που θα είναι το χειρότερο και θα αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος.
Να σημειωθεί ότι στην Wall ο δείκτης S&P 500 από τις 3385 μονάδες, υποχώρησε στις 2200 μονάδες ανέκαμψε στις 2930 μονάδες απόρροια των παρεμβάσεων της FED και της αμερικανικής κυβέρνησης και αναμένεται να υποχωρήσει ξανά προς τις 2400 μονάδες γιατί η άνοδος ήταν τεχνική, υποστηρίχθηκε με τεχνικά μέσα δεν αντικατοπτρίζει δίκαιες αποτιμήσεις.
Το ράλι στην Wall προήλθε
1)Από τις άμεσες παρεμβάσεις της FED και της Κυβέρνησης των ΗΠΑ
2)Οι εταιρίες ξεκίνησαν τις επαναγορές ιδίων μετοχών ειδικά η Apple.
Μπορεί οι επαναγορές ιδίων μετοχών δραματικά να έχουν συρρικνωθεί αλλά κάποιες εταιρίες συνεχίζουν, οι 5 μεγάλες του τεχνολογικού κλάδου αντιστοιχούν στο 20% της κεφαλαιοποίησης του δείκτη S&P 500
3)H Kεντρική Τράπεζα της Ελβετίας συνεχίζει να αγοράζει μετοχές στην Wall Street.

Όλα αυτά τι θα σηματοδοτήσουν για το ελληνικό χρηματιστήριο;

Εάν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί τότε το Καλοκαίρι θα μπορούσε το ελληνικό χρηματιστήριο να προσεγγίσει τις 500 μονάδες ή και οριακά χαμηλότερα από τις 500 μονάδες σε ένα εύρος 480 με 520  μονάδες και εκεί να ολοκληρωθεί η πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς.
Θα έχει σημειωθεί δηλαδή συμπεριφορά αντίδρασης W δηλαδή από τα υψηλά σημειώθηκε μεγάλη πτώση σχεδόν 50%, ακολούθησε άνοδος σχετικά μέτριας κλίμακας στο ελληνικό χρηματιστήριο, θα υπάρξει δεύτερο κύμα πτώσης για να ακολουθήσει εν συνεχεία πλαγιοανοδική πορεία…  υπό την αίρεση ότι δεν θα εμφανιστεί νέο κύμα κορωνοιού το Φθινόπωρο.
Το σενάριο αυτό έχει μεγάλες πιθανότητες επιβεβαίωσης.
Για τις τραπεζικές μετοχές υπάρχει το θετικό σενάριο και το αρνητικό σενάριο.
Το θετικό σενάριο θα καταγραφεί σε επόμενη φάση θα μπορούσαμε να δούμε π.χ. την μετοχή της Eurobank στα 0,46 με 0,48 ευρώ.
Προφανώς τα 0,95 ευρώ δεν υπάρχουν ούτε κατά φαντασία για τους ορατούς μήνες.
Στο αρνητικό σενάριο θα μπορούσαμε να δούμε την Eurobank 0,24 ευρώ ή την Alpha bank 0,40 ευρώ ή την Πειραιώς 0,80 ευρώ ή την Εθνική 0,80 ευρώ.

Το βασικό πρόβλημα για το ελληνικό χρηματιστήριο δεν είναι η πτώση αλλά η περιθωριοποίηση

Το βασικό πρόβλημα για το ελληνικό χρηματιστήριο δεν είναι εάν θα υπάρξει νέα πτώση.
Ούτως ή άλλως μια πτώση δικαιολογείται στην Ελλάδα και διεθνώς.
Το βασικό πρόβλημα είναι μήπως το ελληνικό χρηματιστήριο παγιδευτεί στα χαμηλά με ισχνούς όγκους και τζίρους - πλην των ημερών που συνδέονται με την MSCI - και απαξιωθεί περισσότερο επενδυτικά η ήδη περιθωριοποιημένη ελληνική αγορά.

Τι θα συμβεί με τις αλλαγές στον MSCI 12 Μαίου με ημερομηνία εκτέλεσης 29 Μαίου 2020

Πρόσφατα το bankingnews είχε αναφέρει επικαλούμενη την Societe Generale ότι λόγων των αλλαγών στον δείκτη MSCI Emerging market θα αφαιρεθούν οι τράπεζες Εθνική και Alpha bank καθώς και η Eurobank και θα προστεθεί ο Μυτιληναίος ενώ θα αφαιρεθεί και η Motor Oil.
To πιθανότερο σενάριο είναι οι συνολικές εκροές να είναι 150 με 160 εκατ
Η Alpha bank και η Εθνική θα βγουν σίγουρα από τον δείκτη της MSCI.
H Eurobank είναι 50% προς 50% να βγει ή να παραμείνει
Η Μυτιληναίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπει τελικά στον δείκτη της MSCI ενώ δεν θα βγει και η Motor Oil.

Έρχεται προσεχώς η αξιολόγηση της Moody’s με αρνητικές προοπτικές

Στις 8 Μαίου ο αμερικανικός οίκο αξιολόγησης Moody’s δεν αξιολόγησε την ελληνική οικονομία.
Αναμενόταν υποβάθμιση των προοπτικών από σταθερές σε αρνητικές.
Κατά πληροφορίες προσεχώς η Moody’s θα αξιολογήσει την Ελλάδα σε έκτακτη ημερομηνία – ίσως και στις 14 Μαίου –

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/FAAMG%20vs%20SPX%20YTD_1.jpg?itok=n3_imNz6
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης