Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν προειδοποίησε για αναστροφή στις προσπάθειές καταπολέμησης του κορωνοϊού εάν δεν τηρούνται οι υγειονομικές συστάσεις

Το Ιράν προειδοποίησε για αναστροφή στις προσπάθειές καταπολέμησης του κορωνοϊού εάν δεν τηρούνται οι υγειονομικές συστάσεις
Η Τεχεράνη προειδοποιεί για «αναστροφή» της επιδημίας
Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα (11/5) για αναστροφή στις προσπάθειές του καταπολέμησης του νέου κορωνοϊού εάν δεν τηρούνται οι υγειονομικές συστάσεις και ανακοίνωσε 45 νέους θανάτους που συνδέονται με τη νόσο Covid-19.
Οι αρχές επανέφεραν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις στη νοτιοδυτική επαρχία Χουζεστάν, όπου η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική από την κυβέρνηση.
«Βιώνουμε μια αναστροφή στο Χουζεστάν λόγω της αύξησης του αριθμού των νοσηλευομένων και της μη τήρησης των πρωτοκόλλων υγείας", δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Υγείας A. Raisi.
«Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη επαρχία εάν δεν είμαστε προσεκτικοί», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι περιορισμοί θα επιβληθούν εκ νέου και σε άλλα μέρη, εάν κριθεί απαραίτητο.
Οι αρχές έκλεισαν τις διοικητικές υπηρεσίες, τις τράπεζες και τα εμπορικά καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης σε εννέα κομητείες της επαρχίας Χουζεστάν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπίλ δήλωσε ότι «λιγότερο από το 50%» των κατοίκων αυτής της επαρχίας είχε ακολουθήσει τις οδηγίες.
Το υπουργείο Υγείας σταμάτησε να δημοσιεύει τον απολογισμό της πανδημίας ανά επαρχία εδώ και σχεδόν ένα μήνα, κυρίως για να περιορίσει τις μετακινήσεις μεταξύ των περιοχών.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα εικόνες που δείχνουν πολλούς κατοίκους της πρωτεύουσας να μην φορούν μάσκα.
Με 45 επιπλέον θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ο απολογισμός των θανάτων σε εθνικό επίπεδο ανέρχεται ήδη σε 6.685, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας K. Jahanpoor.
Παράλληλα, 1.683 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν που συνδέονται με τον ιό, σύμφωνα με τον Τζαχανπούρ, τα οποία αυξάνουν σε 109.286 τον συνολικό αριθμό τους.
Μεταξύ αυτών που προσβλήθηκαν από τον ιό, 87.422 έχουν αναρρώσει, ενώ 2.703 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε.
Το Σάββατο, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna είχε μεταδώσει ότι οι αρχές έκλεισαν 1.300 ιστοσελίδες και συνέλαβαν 320 άτομα με την κατηγορία ότι διέδιδαν φήμες για τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης