Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο 3,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Κίνα: Στο 3,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί στο 3,7%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (12/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, λόγω της μετρίασης που σημειώθηκε στις τιμές τροφίμων και μη εδώδιμων προϊόντων.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3,3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, έναντι ετήσιας ανόδου 4,3% τον Μάρτιο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 3,7%.
Οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 14,8% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το 18,3% του Μαρτίου, ενώ οι τιμές μη εδώδιμων προϊόντων κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 0,4% έναντι 0,7% τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά τις τιμές του χοιρινού κρέατος, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 96,9% τον Απρίλιο του 2020, καταγράφοντας επίσης επιβράδυνση σε σχέση με το 116,4% του προηγούμενου μήνα.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,9% τον Απρίλιο, έναντι πτώσης -1,2% τον Μάρτιο του 2020.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία για τον ίδιο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -3,1% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης -1,5% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,5%.
Τόσο οι τιμές εμπορευμάτων όσο και οι τιμές βιομηχανικών προϊόντων υποχώρησαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, προκαλώντας τη μεγαλύτερη πτώση του δείκτη τιμών παραγωγού κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο απότομος πληθωρισμός στις τιμές παραγωγού αναμένεται να επηρεάσει περαιτέρω την κερδοφορία των κινεζικών εργοστασίων, η οποία υποχώρησε κατά -36,7% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης