Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,50% και τα 1.706,55 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη για τον χρυσό μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,50% και τα 1.706,55 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων κατά την προηγούμενη συνεδρίαση
Ήπια άνοδο κατέγραψε σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου ο χρυσός, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών για το ενδεχόμενο εντός δεύτερου κύματος κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,50% στα 1.706,55 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας υποχωρήσει κάτω από τη ζώνη των 1.700 δολαρίων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,313% στις 99,965 μονάδες, έχοντας σκαρφαλώσει στις 11 Μαΐου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, και συγκεκριμένα στις 100,51 μονάδες.
Το δε πολύτιμο μέταλλο, το οποίο λειτουργεί παραδοσιακά ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο», έχει παραχωρήσει σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια τη θέση του στο αμερικανικό δολάριο, με τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα να είναι ο πρόσφατος εμπορικό πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς και οι πτώσεις στη Wall Street.
«Ο χρυσός βρίσκεται σε λειτουργία σταθεροποίησης γύρω από το επίπεδο των 1.700 δολαρίων», δήλωσε ο αναλυτής της OANDA, Craig Erlam, διευκρινίζοντας ότι «το δολάριο έχει αποτελέσει ένα σημαντικό εμπόδιο για μία υψηλότερη έκρηξη, καθώς οι οικονομίες ανοίγουν ξανά».
Αύριο, η προσοχή των επενδυτών θα παραμείνει εστιασμένη γύρω από την ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης