Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το ζωικό κεφάλαιο, η μόνη κατηγορία εμπορευμάτων εξίσου πολύτιμη με το πετρέλαιο

Goldman Sachs: Το ζωικό κεφάλαιο, η μόνη κατηγορία εμπορευμάτων εξίσου πολύτιμη με το πετρέλαιο
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι τα δύο εμπορεύματα που θα πρωταγωνιστήσουν και μετά το 2021 είναι το πετρέλαιο και το ζωικό κεφάλαιο
Την εκτίμηση ότι τα δύο μεγάλα stories στην αγορά τα εμπορευμάτων έως το 2021 και μετά θα αφορούν και μετά θα αφορούν στο πετρέλαιο και τo ζωικό κεφάλαιο, εκφράζουν αναλυτές της Goldman Sachs.
Η πρόβλεψη έρχεται σε περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να επιβάλλουν lockdown, ενώ έχει προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου σοκ στις ενεργειακές αγορές, με τις τιμές του αμερικανικού πετρελαίου να υποχωρούν -τον προηγούμενο μήνα- σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, τόσο το brent όσο και το WTI έχουν σημειώσει μέτρια κέρδη, αν και καταγράφουν απώλειες άνω του 50% σε σχέση με τις αρχές του 2020.
«Οι επενδυτές δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα για το πετρέλαιο.
Έχουν φάει ξύλο, έχουν τελειώσει με αυτό τον χώρο και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για επιστρέψουν» επισημαίνει ο Jeff Currie από την Goldman Sachs.
Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε σοκ και στη βιομηχανία τροφίμων με τους αγρότες να είναι αντιμέτωποι με μια έντονη ανισορροπία στην αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Currie πιστεύει ότι η μόνη κατηγορία εμπορευμάτων που φαίνεται το ίδιο πολύτιμη όσο το πετρέλαιο είναι το ζωικό κεφάλαιο.
«Και οι δύο κατηγορίες έχουν κάτι κοινό: σε περίπτωση διαταραχής στην προσφορά, χρειάζεται λίγος χρόνος για την ανάκαμψη.
Είχαμε ένα πρόβλημα με το ζωικό κεφάλαιο στην αρχή…
Τώρα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα» συμπλήρωσε ο Currie.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης