Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Θα σεβαστούμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την ΕΚΤ

tags :
Merkel: Θα σεβαστούμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την ΕΚΤ
Το Συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε στην ΕΚΤ διορία τριών μηνών για να αποδείξει πως δεν υπερέβη τις εξουσίες της εφαρμόζοντας το QE
Τη θέση ότι η Γερμανία θα σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας για το QE της ΕΚΤ επανέλαβε η Angela Merkel.
«Η απόφαση του δικαστηρίου για την ΕΚΤ πρέπει να γίνει σεβαστή.
Θέλω ένα ισχυρό ευρώ και επομένως θα συνεχίσουμε με αυτό το σκεπτικό» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στην Bundesdag.
Πάντως, η Merkel -σε πρόσφατη σύσκεψη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος- είχε υποστηρίξει ότι το θέμα που έχει προκύψει με την ΕΚΤ είναι επιλύσιμο.
Όπως είχε τονίζει, η ΕΚΤ πρέπει να επιχειρηματολογήσει και να δώσει εξηγήσεις.
Στη συνάντηση των υψηλόβαθμων στελεχών από το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, η Merkel δήλωσε επίσης πως είναι κατανοητό ότι η Κομισιόν έχει δηλώσει ότι τα εθνικά δικαστήρια δεν μπορούν να αμφισβητούν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Η Merkel έκανε λόγο για «σοφή» απάντηση στην απόφαση των Γερμανών δικαστών, κάτι που είναι μείζονος σημασίας, ενώ εξέφρασε ανησυχίες που κάποιες χώρες της Ε.Ε., όπως η Πολωνία, χαιρέτισαν την απόφαση.
Το Συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε στην ΕΚΤ διορία τριών μηνών για να αποδείξει πως δεν υπερέβη τις εξουσίες της, όταν αγόραζε έως 2 τρισ. ευρώ κρατικό χρέος την τελευταία πενταετία και ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ήταν αναγκαίο, αλλιώς πρέπει να εξέλθει από αυτό και να πουλήσει τα ομόλογα αξίας 533,9 δισ. που κατέχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης