Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αεροπορική εταιρία El Al απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό Netanyahu για τη διάσωσή της

Η αεροπορική εταιρία El Al απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό Netanyahu για τη διάσωσή της
Η ισραηλινή αεροπορική εταιρία El Al απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό Netanyahu να τη διασώσει, απορρίπτοντας τους ανέφικτους όρους για δάνεια με κρατική στήριξη
Η ισραηλινή αεροπορική εταιρία El Al απηύθυνε έκκληση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Β. Netanyahu να τη διασώσει, απορρίπτοντας τους ανέφικτους, όπως τους χαρακτηρίζει, όρους για δάνεια με κρατική στήριξη.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ απαιτεί μια αναδιάρθρωση της El Al, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων απολύσεις, προτού συμφωνήσει σε μια ενδεχόμενη γραμμή διάσωσής της.
Η εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου το Ισραήλ να στηρίξει ένα δάνειο 400 εκατ. δολαρίων που θα τη βοηθήσει να αντεπεξέλθει στην κρίση του κορωνοϊού.
Ξένοι επισκέπτες απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα, ενώ οι Ισραηλινοί που φθάνουν από το εξωτερικό μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα, γεγονότα που σε συνδυασμό με την πτώση παγκοσμίως της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια έχουν πλήξει σκληρά την El Al.
Ο διευθύνων σύμβουλος της El Al G. Wisiskin ανέφερε σε επιστολή προς τον Νετανιάχου πως οι απαιτήσεις που διατυπώνονται θα είχαν ως αποτέλεσμα τη χρεωκοπία της αεροπορικής εταιρίας.
«Ζητάμε να δώσετε οδηγίες στο υπουργείο Οικονομικών να τροποποιήσει το σχέδιο», έγραψε στην επιστολή του ο Wisiskin, ο οποίος προσέθεσε πως [το υπουργείο Οικονομικών] «αρνείται να συνδέσει την El AL με αναπνευστήρα, όπως έχουν κάνει οι περισσότερες χώρες στον κόσμο».
Η El Al έχει δεσμευθεί ότι θα επιστρέψει τα χρήματα εισιτηρίων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στους πελάτες, συνολικού ύψους 285 εκατ. δολ., όμως, αν χρεοκοπήσει, οι πελάτες θα χάσουν τα χρήματα αυτά, είπε.
Ο Ουσίσκιν προειδοποίησε πως χωρίς μια άμεση απόφαση, το Ισραήλ θα χάσει την αεροπορική του εταιρία η οποία πραγματοποιεί πτήσεις ακόμη και σε περιόδους κρίσης.
Το γραφείο του πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης