Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδυναμία στον έλεγχο του βρόμικου χρήματος καταλογίζει η Fed στην Deutsche Bank

Αδυναμία στον έλεγχο του βρόμικου χρήματος καταλογίζει η Fed στην Deutsche Bank
H Fed New York διαπίστωσε αδυναμίες στη μάχη της Deutsche Bank ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος
Σφοδρή κριτική δέχτηκε η Deutsche Bank από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, λόγω των «αδυναμιών» της τράπεζας να καταπολεμήσει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Όπως αποκαλύπτεται σχετικώς, το γερμανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει 90 ημέρες για να απαντήσει στις αιτιάσεις, οι οποίες απεστάλησαν στη διοίκηση της Deutsche Bank στα τέλη Μαρτίου.
Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, όταν τους απευθύνθηκε το σχετικό ερώτημα.
Η Deutsche Bank, η οποία επί πέντε συνεχόμενα έτη σημειώνει απώλειες και, ως εκ τούτου, υπόκειται σε σημαντική αναδιάρθρωση, αντιμετώπισε σκληρή κριτική και από τις ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου που ανέφερε η Sueddeutsche Zeitung είναι ένα μειονέκτημα για την Deutsche Bank, η οποία πέρυσι πέρασε για πρώτη φορά και τα δύο stress test της Fed.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing, δήλωσε σε ομιλία του την Τρίτη ότι η τράπεζα είχε σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά τους ελέγχους της, αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης