Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τον χρυσό λόγω Fed - Στο +0,57% και τα 1.726,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τον χρυσό λόγω Fed - Στο +0,57% και τα 1.726,15 δολ. ανά ουγγιά
Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, έστρεψαν τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο
Κέρδη για τρίτη συνεχόμενο μέρα καταγράφει ο χρυσός, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.700 δολαρίων, καθώς οι τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, έστερψαν ξανά τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,57% στα 1.726,15 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο καταγράφει πτώση -0,07% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,93 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,11% στις 100,4 μονάδες.
Image
Χθες (13/5) ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας προειδοποίησε ότι η τρέχουσα ύφεση της αμερικανικής οικονομίας θα μπορούσε να αποδειχθεί «πολύ χειρότερη» σε σχέση με οποιαδήποτε ύφεση έχει σημειωθεί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς η πτωτική πορεία της οικονομίας ενδεχομένως να διαρκέσει περισσότερο απ' ό,τι αναμενόταν αρχικά.
Ο ίδιος δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας όπως κριθεί αναγκαίο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο ίσως να μην είναι αρκετό προκειμένου να αποφευχθεί μία ζημία στην οικονομία, εάν δεν υπάρξουν περαιτέρω μέτρα δημοσιονομικής στήριξης.
Ωστόσο, η έγκριση ενός νέου πακέτου στήριξης από το Κογκρέσο ίσως χρειαστεί καιρό, καθώς ήδη η πρόταση των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ένα περαιτέρω πακέτο 3 τρισ. δολ. ήδη έχει αποδειχθεί από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων.
Αργότερα εντός της ημέρας, οι επενδυτές αναμένουν τα τελευταία στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα σημειωθεί αύξηση κατά 2,5 εκατομμύρια, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό των αιτήσεων από τότε που ξεκίνησε η πανδημία στα 35 εκατομμύρια.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το ασήμι ενισχύεται κατά +0,80% στα 15,79 δολ. ανά ουγγιά, ενώ παρόμοια είναι η άνοδος και για το προθεσμιακό συμβόλαιο πλατίνας παραδόσεως Ιουλίου 2020, και συγκεκριμένα στο +0,86% και τα 776,45 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια στιγμή, μικρότερη είναι η άνοδος που καταγράφει το παλλάδιο, καθώς η τιμή συμβολαίου παραδόσεως Ιουνίου 2020 διαμορφώνεται στο +0,47% και τα 1.799,2 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης