Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά τριών εβδομάδων ο χρυσός λόγω δολαρίου, στο -0,07% και τα 1.739,8 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά τριών εβδομάδων ο χρυσός λόγω δολαρίου, στο -0,07% και τα 1.739,8 δολ. ανά ουγγιά
Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου 2020 σημειώνει ράλι της τάξεως του +3% στα 16,64 δολ. ανά ουγγιά
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα Παρασκευή (15/5) ο χρυσός, μετά τα υψηλά τριών εβδομάδων στα οποία σκαρφάλωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου παραμένει εδραιωμένος πάνω από τις 100 μονάδες.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,06% στα 1.739 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας αγγίξει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση τα 1.740 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,18% στις 100,32 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 100 μονάδων, ενώ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης βρέθηκε επίσης σε υψηλά τριών εβδομάδων.
Το ενισχυμένο αμερικανικό δολάριο τείνει να λειτουργεί ως «αντίβαρο» για το πολύτιμο μέταλλο, καθώς η άνοδός του καθιστά τον χρυσό περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
«Η δραστηριότητα γύρω από τον χρυσό ήταν άφθονη μετά την ομιλίου του Powell», δήλωσε ο αναλυτής της Oanda, Craig Erlam, αναφερόμενος στην ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve την περασμένη Τετάρτη, ενώ πρόσθεσε ότι το πολύτιμο μέταλλο «κατάφερε να δατηρήσει τα κέρδη του παρά την επιμονή του ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι κάτι που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Federal Reserve».
Το πολύτιμο μέταλλο έχει διατηρήσει την ανοδική του δυναμική, με ορισμένους αναλυτές να θεωρούν ότι οι προοπτικές ανόδου είναι αυξημένες, καθώς το τρέχον περιβάλλον είναι ανάλογο με αυτό της οικονομικής κρίσης του 2008.
«Εάν επαναληφθεί ένα παρόμοιο μοτίβο, τότε το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να βρεθεί στα 3.500 δολ. ή ακόμα και στα 4.000 δολ. μέσα στα επόμενα τρία χρόνια», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της FXTM, Hussein Sayed, διευκρινίζοντας ότι «ενώ η ιστορία δεν είναι απαραίτητο να επαναληφθεί, υπάρχουν πολλά συστατικά ώστε να δούμε τον χρυσό να βαδίζει υψηλότερα».
Την ίδια στιγμή, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Ιούλιο του 2020 συνεχίζει το ανοδικό σερί για έκτη συνεχόμενη μέρα, καθώς καταγράφει ράλι +3,05% στα 16,64 δολ. ανά ουγγιά.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύεται κατά +1,83% στα 789,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +1,43% στα 1.824 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης