Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Δέσμευση Trudeau για σημαντική ενίσχυση των αεροπορικών εταιρειών

Καναδάς: Δέσμευση Trudeau για σημαντική ενίσχυση των αεροπορικών εταιρειών
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού
Πιθανούς τρόπους για να βοηθήσει περαιτέρω τις αεροπορικές εταιρείες, δήλωσε ότι θα εξετάσει ο Καναδός πρωθυπουργός JustinTrudeau.
Πάντως δεν διευκρίνισε ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ενώ λίγες ώρες νωρίτερα η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η Air Canada ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της έως και 60% καθώς η αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να εξοικονομήσει πόρους εν μέσω της πανδημίας και να προσαρμοστεί σε χαμηλότερο επίπεδο κίνησης.
«Αυτή η πανδημία έχει πλήξει ιδιαίτερα τον τομέα των ταξιδιών και τις αεροπορικές εταιρείες», δήλωσε ο Trudeau από την Οτάβα.
«Γι 'αυτό θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Air Canada, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο», πρόσθεσε.
Ο Καναδάς έχει ήδη υιοθετήσει μισθολογικές επιδοτήσεις προκειμένου να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας ενώ έχει χορηγήσει δάνεια σε μεγάλες επιχειρήσεις.
Ο Trudeau απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το εάν το κράτος αναλάβει ρόλο στην Air Canada με αγορά μετοχών, προκειμένου η εταιρεία να επιβιώσει.
Επίσης απέφυγε να απαντήσει στην παρατήρηση ότι, οι μισθολογικές επιδοτήσεις δεν βοηθούν όπως αποδεικνύουν οι απολύσεις.
Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στον Καναδά αυξήθηκε κατά 1,7% σε 5,595 από την προηγούμενη ημέρα, αντανακλώντας ένα μειωμένο ποσοστό θνησιμότητας.
Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε περίπου 75.000.
Ο Trudeau είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του ενέκρινε τις πρώτες καναδικές κλινικές δοκιμές για ένα πιθανό εμβόλιο για την Covid -19, στο Πανεπιστήμιο Dalhousie της Nova Scotia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης