Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι αερομεταφορές έχουν καταρρεύσει – Οι θερμικοί έλεγχοι ξεκίνησαν

Deutsche Bank: Οι αερομεταφορές έχουν καταρρεύσει – Οι θερμικοί έλεγχοι ξεκίνησαν
Η απόφαση για αύξηση των ελέγχων ασφαλείας είναι μια προσπάθεια να ανοίξει εκ νέου ο κλάδος των αερομεταφορών που ενδέχεται να μην ανακάμψει μέχρι το 2024
Η κίνηση στις αερομεταφορές έχει καταρρεύσει τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε διεθνώς αναφέρει η Deutsche bank.
Από τις αρχές Μαρτίου 2020 που ξεκίνησε σταδιακά η μείωση της επιβατικής κίνησης έως τα μέσα Απριλίου σημειώθηκε ιστορικών διατάσεων μείωση.
Το 2019 η τουριστική κίνηση έφθανε το 83% ή 2,5 εκατ μηνιαίως στις ΗΠΑ ενώ τον Απρίλιο 2020 σημειώθηκε στην κυριολεξία κατάρρευση.  
Με την άρση των περιοριστικών μέτρων πως θα ανακάμψει η επιβατική κίνηση;
Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) θα ελέγχει τη θερμοκρασία των επιβατών σε επιλεγμένα αεροδρόμια από την επόμενη εβδομάδα.
Το πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί σε 12 αεροδρόμια την επόμενη εβδομάδα και θα κοστίσει 20 εκατομμύρια δολάρια για την εφαρμογή του.
Οι πράκτορες της TSA θα χρησιμοποιούν φορητές θερμικές συσκευές και θερμικούς αισθητήρες και θα ελέγχουν τους ταξιδιώτες.
Αυτό έρχεται σε μια εποχή που η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 90%.
Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών περιορισμών και της αλλαγής των επιλογών των καταναλωτών είχε ως αποτέλεσμα μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία των αερομεταφορών.
Η απόφαση για αύξηση των ελέγχων ασφαλείας είναι μια προσπάθεια να ανοίξει εκ νέου ο κλάδος των αερομεταφορών που ενδέχεται να μην ανακάμψει μέχρι το 2024.
Η διαχείριση θερμικών ελέγχων της TSA δεν εμπίπτει στην εντολή περί δημόσιας ασφάλειας που εφαρμόζεται στα αμερικανικά αεροδρόμια.
Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε πιλοτικό πρόγραμμα θερμικού ελέγχου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Washington Dulles τον Απρίλιο.
Κατά το θερμικό έλεγχο όποιος κρίνεται ότι δεν πληρεί τα κριτήρια μετακίνησης θα μεταφέρεται στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και θα ελέγχεται.
Οι θερμικοί έλεγχοι σε έναν κόσμο μετά τον κορωνοιό θα γίνει το «νέο φυσιολογικό».
Κάθε αεροδρόμιο σε λίγες εβδομάδες στον κόσμο θα εξοπλιστεί με θερμικά συστήματα ελέγχου της θερμοκρασίας των ταξιδιωτών, όσοι π.χ. βρίσκονται εκτός των προκαθορισμένων ορίων θα αποκλείονται, οι μετακινήσεις με αεροπλάνα θα υπόκεινται σε τέτοιους ελέγχους.
Η Amazon έχει ήδη υιοθετήσει πρακτικές με θερμικούς ελέγχους για να ελέγχει τους εργαζόμενους σε αποθήκες, ενώ θερμικές κάμερες βρίσκονται έξω από κτίρια γραφείων στο Midtown Manhattan.
Η πανδημία έχει εισέλθει στη θερμική εποχή - η μέτρηση των θερμοκρασιών του σώματος σε δημόσιους χώρους θα γίνει πλέον ρουτίνα - είναι θέμα χρόνου προτού αυτές οι συσκευές να βελτιωθούν και να πλημμυρίσουν τον κόσμο.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/us%20airlines_0_0.jpg?itok=9eCKSRDU

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης