Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Γιατί οι επιχειρήσεις δείχνουν μικρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα επιδότησης μισθών

Καναδάς: Γιατί οι επιχειρήσεις δείχνουν μικρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα επιδότησης μισθών
Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος 73 δισεκ. δολαρίων έχει μείνει στα αζήτητα
Οι καναδικές εταιρείες δείχνουν μικρότερο ενδιαφέρον του αναμενομένου  για το κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης μισθών που αποσκοπεί στην επιβίωσή τους εν μέσω πανδημίας.
Σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης, το μικρό ενδιαφέρον των επιχειρήσεων οφείλεται στο γεγονός, πως η διαδικασία υποβολής  των αιτήσεων είναι περίπλοκη.
Ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau ανακοίνωσε στις 30 Μαρτίου 2020 ότι οι επιχειρήσεις με απώλειες περίπου 30% των εσόδων μπορούν να λάβουν μισθολογικές επιδοτήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας εν μέσω κρίσης.
Παρόλο που η καναδική κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει ένα ποσό της τάξης των 73 δισεκατομμυρίων για την επιδότηση των μισθών, τελικά διένειμε μόλις 3,4 δισεκατομμύρια. 
«Η διοχέτευση πόρων είναι πιο αργή από το αναμενόμενο», δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης Carla Qualtrough στο δίκτυο CTV.
«Νομίζω ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να καταβάλουν πολύ χρόνο και προσπάθεια στις εφαρμογές τους, επειδή το σύστημα απαιτεί χρόνο ως προς την επεξεργασία των δεδομένων για τις μισθοδοσίες», είπε η Καναδή υπουργός.  
Οι αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας παροχής δεδομένων, πρόσθεσε.
Ο Trudeau δήλωσε την Παρασκευή (15/5) ότι η επιδότηση θα παραταθεί κατά 12 εβδομάδες έως το τέλος Αυγούστου και πρότεινε το κατώτατο όριο για απώλεια εσόδων να μειωθεί κάτω από το 30% για να ενθαρρύνει περισσότερες εταιρείες να υποβάλουν αίτηση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης