Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα υψηλά οκτώ ετών ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,69% και τα 1.768,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε νέα υψηλά οκτώ ετών ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,69% και τα 1.768,35 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (18/5) ο χρυσός, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ ετών, καθώς η επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ στρέφει τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,69% στα 1.768,35 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη τιμή από τον Οκτώβριο του 2012.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,24% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,26 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στις 100,47 μονάδες.
Χθες (17/5) ο σύμβουλος εμπορίου του Λευκού Οίκου, Peter Navarro, κατηγόρησε το Πεκίνο ότι έστειλες «εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζους με αεροσκάφη στο Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη και σε όλον τον κόσμο», προκειμένου να μεταδώσουν τον ίδιο, καθώς και ότι είχε αποκρύψει το όλο ζήτημα από τον υπόλοιπο κόσμο για δύο μήνες.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι «δεν είμαι ικανοποιημένος» με την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Larry Kudlow, τόνισε ότι οι δύο χώρες εξακολουθούν να εργάζονται για την εφαρμογή της συμφωνίας.
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να διακόψει την προμήθεια τσιπ στον κινεζικό κολοσσό Huawei Technologies, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με το ενδεχόμενο πιθανής αντίποινας από το Πεκίνο.
Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο λειτουργεί παραδοσιακά ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» σε περιόδους ασφάλειεας, ενώ είχε διατηρήσει αυτό τον ρόλο και κατά τη διάρκεια του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως το περασμένο έτος.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το παλλάδιο ενισχύεται κατά +5,28% στα 1.956 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το ασήμι καταγράφει άνοδο της τάξεως του +3,47% στα 17,66 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης