Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

CNLCapital: Παραμένει σε αναπτυξιακή τροχιά - Ηη πορεία του χαρτοφυλακίου εν μέσω της πανδημίας

tags :
CNLCapital: Παραμένει σε αναπτυξιακή τροχιά  - Ηη πορεία του χαρτοφυλακίου  εν μέσω της πανδημίας
Η CNL Capital παραμένει σε  αναπτυξιακή  τροχιά
Στα πλαίσια της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για την πορεία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, και σε συνέχεια της από 15/04/20 σχετικής ανακοίνωσης της, η CNLCapital ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής:
1. Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της εταιρείας αποτελείται σήμερα από 32 ενεργές ομολογιακές επενδύσεις, η μεγάληπλειοψηφία των οποίων συνεχίζει να εξυπηρετείται κανονικά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ή να αναμένεται για το μέλλον η παραμικρή καθυστέρηση.
Ο συναλλακτικός κύκλος των εταιρειών λειτουργεί κανονικά και αυτές αποπληρώνουν, με βάση τους όρους του ομολογιακού δανείου που έχουν εκδώσει, κεφάλαιο και τόκους, χωρίς να έχουν αιτηθεί είτε «πάγωμα», είτε μετακύλιση δόσεων,όπως μπορεί να συμβαίνει με τις δανειακές τους υποχρεώσεις στις συστημικές τράπεζες.
2. Ένας περιορισμένος αριθμός εκδοτών, σε σχέση με το συνολικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της εταιρείας,έχειαιτηθεί διευκολύνσεις και μεταθέσεις πληρωμών για μικρά, συνήθως, χρονικά διαστήματα.
Με αυτούς,η CNLCapital βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση εξατομικευμένων λύσεων που θα επιτρέψουν τόσο την πλήρη αποπληρωμή των οικονομικών τους υποχρεώσεων, όσο και την υποστήριξη τους κατά τηνκρίσιμη αυτή χρονικήπερίοδο.
Οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι προφανώς εμπιστευτικές κι αναμένουμε πως θα έχουν ολοκληρωθεί εντός των επομένων εβδομάδων ή λίγων μηνών.
3. Σε ότι αφορά την  έκθεση  της CNLCapital στην MLS Πληροφορική ΑΕ: η CNLCapital επένδυσεσε ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε η εταιρεία στις 10/07/19 αρχικού ποσού 1 εκ. ευρώ, το οποίο είχε ανοικτό υπόλοιπο 825 χιλιάδες ευρώ την 31/12/19.
Εντός του 2020, έχουν γίνει επιπλέον αποπληρωμές με αποτέλεσματο ανοικτό υπόλοιπο του δανείου να ανέρχεται σήμερα σε 600 χιλιάδες ευρώ, πλέον τόκων κι εξόδων, αντιπροσωπεύοντας το 5,2% της τρέχουσας αξίας τουσυνολικού χαρτοφυλακίου.
Η επένδυση της CNLCapital στο εισηγμένο ομολογιακό δάνειο MLS01,που απεικονίζεται στις οικονομικές καταστάσεις του 2019,έχει ήδη ρευστοποιηθεί με κέρδος εντός των πρώτων μηνών του 2020.
4.Η CNLCapital, έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες, λόγω των επιπτώσεων τουCovid-19, τις προβλέψεις που λαμβάνει για πιθανές μελλοντικές αθετήσεις υποχρεώσεων εκδοτών  ομολογιακών  δανείων  βάσει  του  προτύπου IFRS9.
Οι  προβλέψεις αυτές περιλαμβάνονται στην εκτίμηση του NAV ανά μετοχή τηνοποίαη εταιρεία δημοσιεύει σε μηνιαία βάση και το οποίο στις 30/04/20 ανερχόταν σε 10.74 ευρώ.
5.Η CNL Capital παραμένει σε  αναπτυξιακή  τροχιά  καθώς,  μεταξύ  άλλων, τα  αιτήματα χρηματοδοτήσεων  που συνεχίζεινα λαμβάνειαπό  υφιστάμενους  και  νέους εκδότεςυπερβαίνουν σημαντικά τα διαθέσιμα κεφάλαια της. Εκτιμάται πως η τάση αυτή θα ενισχυθεί με τη διαφαινόμενη σταδιακή επιστροφή της οικονομίας σε κανονική λειτουργία και θα επηρεάσει θετικά το σύνολο της δραστηριότητας της εταιρείας και τα οικονομικά τηςαποτελέσματα για το υπόλοιπο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης