Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

COSMOTE HISTORY HD: Αφιέρωμα στην 79η επέτειο από τη μάχη της Κρήτης

tags :
COSMOTE HISTORY HD: Αφιέρωμα στην 79η επέτειο από τη μάχη της Κρήτης
Ειδικό αφιέρωμα του Viasat History στην ιστορική μάχη με την πρεμιέρα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Η Μάχη της Κρήτης»
Εμβληματικά ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στην μάχη της Κρήτης, την αεραποβατική επιχείρηση στο νησί που πραγματοποίησε η Ναζιστική Γερμανία στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε, δώδεκα μέρες μετά, με την κατάληψή της, θα προβάλει το COSMOTE HISTORY HD, ανήμερα της ιστορικής επετείου (Τετάρτη 20/5).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD θα μεταδοθούν τα εξής ντοκιμαντέρ:
-«Η μάχη της Κρήτης», όπου στρατιώτες και από τις δύο πλευρές αφηγούνται τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάληψη του ελληνικού νησιού και θυμούνται τις νίκες και τις ήττες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Τετάρτη 20/5, 19.30).
-«Η Μάχη και η Κατοχή της Κρήτης», μια παραγωγή του Πολεμικού Μουσείου, που αποτελεί μία ξεχωριστή αναδρομή στα γεγονότα της 20ης Μάϊου του 1941 μέχρι την κατάληψη της Κρήτης την 1η Ιουνίου του ίδιου χρόνου (Τετάρτη 20/5, 20.00).
-Το ντοκιμαντέρ «Κάποτε σ’ ένα νησί», το οποίο μας συστήνει το 28ο τάγμα των Νεοζηλανδών Μάορι, που πολέμησε με πάθος και ηρωισμό στο πλευρό των Κρητών (Τετάρτη 20/5, 21.00).
-«Πέρα από το τάγμα», ένα ντοκιμαντέρ των Νεοζηλανδών σκηνοθετών Τζούλιαν Αραχάνγκα και Μάικλ Χάβας, για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η μάχη της Κρήτης στη διαμόρφωση της ταυτότητας τόσο των Κρητικών όσο και των Νεοζηλανδών Μάορι. Μεταξύ άλλων, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον ισχυρό δεσμό που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους δυο λαούς, αλλά και το εύθραυστο της ανθρώπινης μνήμης (Τετάρτη 20/5, 22.00).
Ειδικό αφιέρωμα του Viasat History με την πρεμιέρα της νέας σειράς «Η Μάχη της Κρήτης»
Επιπλέον, οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη νέα συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ «Η Μάχη της Κρήτης» του Viasat History. Μέσα από 3 ωριαία επεισόδια (από Δευτέρα 18/5 έως Τετάρτη 20/5, στις 22.00), η σειρά αφηγείται την περίφημη μάχη που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς και την επακόλουθη τετραετή γερμανική κατοχή του ελληνικού νησιού. Με τη βοήθεια βίντεο από ντοκιμαντέρ της εποχής και γραφικών, αλλά και με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων και επιζώντων, οι τηλεθεατές θα γνωρίσουν τα πεδία των μαχών στην Κρήτη, καθώς και την ιστορία αυτής της μοναδικής αιματηρής μάχης και τον απόηχό της.
Μετά την προβολή της στο Viasat History, η σειρά θα είναι διαθέσιμη on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης