Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες ο χρυσός λόγω των προσδοκιών για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Στο -1,3% και τα 1.734,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες ο χρυσός λόγω των προσδοκιών για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Στο -1,3% και τα 1.734,40 δολ. ανά ουγγιά
Πτωτικά έκλεισε ο χρυσός, λόγω των θετικών προσδοκιών που καλλιέργησε για την αγορά το εμβόλιο της Moderna
Πτώση κατέγραψε τη Δευτέρα 18 Μαΐου ο χρυσός, λόγω της αισιοδοξίας που γέννησε στην αγορά το κυοφορούμενο εμβόλιο της φαρμακευτικής Μοderna.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,3%, στα 1.734,40 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,33% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,38 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ πέφτει κατά -0,757%, στις 99,680 μονάδες (στις 21.00 ώρα Ελλάδος).
Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από την επιστημονική κοινότητα όσον αφορά την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς η αμερικανική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε πως είναι θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από τον εμβολιασμό υγιών ανθρώπων.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 45 υγιείς ανθρώπους, οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ανέπτυξαν αντισώματα κατά του ιού ενώ η Moderna σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια ακόμα μεγαλύτερη έρευνα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να αρχίσει ακόμα μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές στα τέλη Ιουλίου.
Χθες (17 Μαΐου) ο σύμβουλος εμπορίου του Λευκού Οίκου, Peter Navarro, κατηγόρησε το Πεκίνο ότι έστειλες «εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζους με αεροσκάφη στο Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη και σε όλον τον κόσμο», προκειμένου να μεταδώσουν τον ίδιο, καθώς και ότι είχε αποκρύψει το όλο ζήτημα από τον υπόλοιπο κόσμο για δύο μήνες.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι «δεν είμαι ικανοποιημένος» με την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Larry Kudlow, τόνισε ότι οι δύο χώρες εξακολουθούν να εργάζονται για την εφαρμογή της συμφωνίας.
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να διακόψει την προμήθεια τσιπ στον κινεζικό κολοσσό Huawei Technologies, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με το ενδεχόμενο αντιποίνων από το Πεκίνο.
Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο λειτουργεί παραδοσιακά ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» σε περιόδους ασφαλείας, ενώ είχε διατηρήσει αυτό τον ρόλο και κατά τη διάρκεια του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως το περασμένο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης