Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 εβδομάδων το ευρώ, στα 1,0935 δολ. μετά τη γαλλογερμανική πρόταση

Σε υψηλά 2 εβδομάδων το ευρώ, στα 1,0935 δολ. μετά τη γαλλογερμανική πρόταση
Το ευρώ ενισχύεται στα 1,0935 δολ. από 1,0912 χθες.
Σε υψηλά 2 εβδομάδων ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά την κοινή πρόταση Γαλλίας - Γερμανίας για τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης, ύψους 500 δισ. ευρώ.
Το ευρώ ενισχύεται στα 1,0935 δολ. από 1,0912 χθες.
Ευρωπαϊκό «ταμείο ανάκαμψης» ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ εισηγούνται η Καγκελάριος A. Merkel και ο Πρόεδρος της Γαλλίας E. Macron με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντλήσει 500 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές, με την ακριβή διαμόρφωση του πλαισίου να καθορίζεται τις επόμενες ημέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Τα χρήματα θα διατεθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ιδιαίτερα σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού και μάλιστα ως επιχορηγήσεις και όχι ως δάνεια».
Το ταμείο «θα διαθέσει χρήματα για τους τομείς και τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί βαρύτερα. Η συνοχή στην Ε.Ε. έχει τεθεί σε κίνδυνο λόγω των συνεπειών του κορονοϊού», δήλωσε η καγλελάριος Merkel κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τηλεδιάσκεψη με τον Γάλλο Πρόεδρο και τόνισε ότι «στόχος είναι η Ευρώπη να βγει από αυτή την κρίση ενισχυμένη, ενωμένη και αλληλέγγυα».
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης