Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ρωσία δεν θα ξεπεράσει το 4% το 2020

Ρωσία: Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ρωσία δεν θα ξεπεράσει το 4% το 2020
Υπολογίζουμε ότι με βάση τα αποτελέσματα του έτους η πρόβλεψη μας είναι ότι ο πληθωρισμός δεν θα υπερβεί το 4% - Η δυναμική που παρατηρείται σήμερα είναι σταθερή και το επιβεβαιώνει, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ
Ο πληθωρισμός στην Ρωσία δεν θα υπερβεί φέτος το 4%, δήλωσε σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Maxim Recetnykov.
«Σε τελική ανάλυση υπολογίζουμε ότι με βάση τα αποτελέσματα του έτους η πρόβλεψη μας είναι ότι ο πληθωρισμός δεν θα υπερβεί το 4%.
Και η δυναμική που παρατηρείται σήμερα είναι σταθερή και το επιβεβαιώνει» δήλωσε ο Ρεσέτνικοφ, επισημαίνοντας ότι η ρωσική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, αλλά για την άνοδο της θα απαιτηθεί χρόνος.
Οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά ή οι εργαζόμενοι τους να εργάζονται εξ αποστάσεως από τα τέλη Μαρτίου σε μια προσπάθεια να περιορισθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, η οποία αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στο 3,8% -4,8% έως το τέλος του έτους, είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί εφέτος στο 4%.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης