Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό - Στο +0,32% και τα 1.751,2 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό - Στο +0,32% και τα 1.751,2 δολ. ανά ουγγιά
Νέα άνοδος για τον χρυσό
Άνοδο κατέγραψε σήμερα Τετάρτη (20/5) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με την επανεκκίνηση των οικονομιών παγκοσμίως, στον απόχη της πανδημίας του COVID-19.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύθηκε κατά +0,32% στα 1.751,2 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,07% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,59 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,08% στις 99,28 μονάδες.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα μέτρα τόνωσης που λαμβάνουν οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο για την αντιμετώπιση της οικονομικής ζημίας από την έξαρση του κορωνοϊού θα βοηθήσουν στη στήριξη των τιμών στα πολύτιμα μέταλλα.
«Πιστεύουμε ότι η απόδοση του χρυσού το τελευταίο διάστημα αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη έμφυτη δύναμη», ανέφερε ο αναλυτής της UBS, Joni Teves, προσθέτοντας ότι «παρά τις διακυμάνσεις του αισθήματος ρίσκους στο ενδιάμεσο και της σημαντικής πολιτικής χαλάρωσης που αναμένεται σε μεγάλο βαθμό, η στρατηγική διαφοροποίηση στον χρυσό παραμένει δικαιολογημένη, καθώς τα πραγματικά επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν αρνητικά για παρατεταμένο χρονικό διάστημα».
Παράλληλα, οι αναλυτές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει και αυξανόμενη ζήτηση για το ασήμι, η τιμή του οποίου σήμερα ενισχύεται κατά +0,83% στα 18 δολ. ανά ουγγιά, ενώ τα κέρδου για το σύνολο της εβδομάδας ξεπερνούν μέχρι στιγμής το +4%.
Χθες (19/5) ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, πραγματοποίησε ομιλία ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, κατά την οποία τόνισε ότι «αυτή είναι η στιγμή για να χρησιμοποιήσουμε τη μεγάλη δημοσιονομική δύναμη των ΗΠΑ», καθώς και ότι «τα ποστά στα οποία έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της αμερικανικής οικονομίας, είναι αρκετά μετριοπαθή».
«Η Fed δσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει όλο το φάσμα των εργαλείων της για να στηρίξει την οικονομία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ακόμα και όταν αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι δράσεις αποτελούν μόνο ένα μέρος μίας ευρύτερης ανταπόκρισης του δημόσιου τομέα», πρόσθεσε ο κ. Powell.
«Αυτά που θα κάνει η Fed τους επόμενους μήνες θα είναι αρκετά σημαντικά, και σίγουρα ο Powell έδειξε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν για το προβλέψιμο μέλλον», δήλωσε ο αναλυτής της ANZ, Daniel Hynes, στο CNBC.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά +1,6% στα 2.107,9 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για την πλατίνα καταγράφει άνοδο της τάξεως του +3,26% στα 918,6 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης