Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο μετά τη μείωση των αποθεμάτων, στα 32,79 δολ. ή +2,5% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 35,91 δολ.

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο μετά τη μείωση των αποθεμάτων, στα 32,79 δολ. ή +2,5% το αμερικανικό WTI - Το Brent στα 35,91 δολ.
Τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ
Νέα κέρδη κατέγραψε σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου το πετρέλαιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων.
Την ίδια στιγμή, η απροσδόκητη πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις προσδοκίες των επενδυτών για τη σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας, μετά τις περικοπές στην παραγωγή του OPEC+.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +3,6% στα 35,91 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύθηκε κατά +2,5%, στα 32,79 δολ. ανά βαρέλι.
Τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 4,8 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ, τα οποία ενδέχεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού» εάν επιβεβαιώσουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του API.
Ορισμένοι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι περικοπές που πραγματοποίησαν οι χώρες του OPEC+ στην παραγωγή τους έχουν αρχίσει ήδη να περιορίζουν την παγκόσμια υπερπροσφορά, ενώ μερικά κράτη έχουν δηλώσει ότι θα μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους τον επόμενο μήνα.
«Η αγορά βλέπει και τις δύο δυνάμεις να ευθυγραμμίζονται: οι περικοπές που υποσχέθηκε ο OPEC+ υλοποιούνται και τα shutdowns στις παραγωγές των μη μελών βοηθούν ώστε να περιοριστεί η υπερπροσφορά», αναφέρει η Rystad Energy, προσθέτοντας ότι «τα περιοριστικά μέτρα αίρονται παγκοσμίως και η οικονομία χρειάζεται καύσιμα για επανεκκίνηση».
Ωστόσο, οι αναλυτές της Eurasia Group διευκρινίζουν ότι «η παγκόσμια ύφεση, η επιφυλακτικότητα των καταναλωτών και το ενδεχόμενο μίας μεταγενέστερης κορύφωσης της επιδημίας του κορωνοϊού σε αναδυόμενες αγορές δικαιολογούν την προσοχή που υπάρχει αναφορικά με τις προσδοκίες για μία γρήγορη ανάκαμψη της ζήτησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης