Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά ο χρυσός μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών - Στο -1,69% και τα 1.722,4 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτωτικά ο χρυσός μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών - Στο -1,69% και τα 1.722,4 δολ. ανά ουγγιά
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών θα στηρίξει το πολύτιμο μέταλλο μακροπρόθεσμα
Πτώση κατέγραψε σήμερα Πέμπτη (21/5) ο χρυσός, μετά τα κέρδη που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου και οι ελπίδες για μία ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας απομακρύνουν τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχώρησε κατά -1,69% στα 1.722,4 δολ. ανά ουγγιά, μετά τα νέα υψηλά οκτώ ετών στα οποία είχε σκαρφαλώσει νωρίτερα εντός της εβδομάδας.
«Ο χρυσός δείχνει να έχει χάσει λίγη από τη δυναμική του από τότε που ξεπέρασε τα 1.750 δολ. και η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου δε φαίνεται να βοηθάει», ανέφερε ο αναλυτής της OANDA, Craig Erlam.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρινίζει ότι «το τεράστιο ποσό νομισματικών κινήτρων στο σύστημα, η ανάγκη του να συνεχιστεί αυτό για ορισμένο χρονικό διάστημα και οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό είναι ανοδικοί παράγοντες για τον χρυσό μακροπρόθεσμα».
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο χρυσός σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012, και συγκεκριμένα στα 1.764,55 δολ. ανά ουγγιά, δεχόμενος ώθηση κυρίως από τις ανησυχίες για την ύφεση, τις εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς και τα μέτρα στήριξης κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων.
Σύμφωα με τα πρακτικά από την τελευταία συεδρίαση της Federal Reserve, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Απριλίου, οι αξιωματούχοι της τράπεζας αναγνωρίζουν το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων στήριξης εάν συνεχιστεί η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.
Πλέον, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία της Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία αφορούν τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη χώρα και τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
«Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει κλειδωμένο εντός ενός εύρους 40 δολ. (από 1.720 δολ. έων 1.760 δολ.) και θα συνεχίσει να βρίσκει σταθερό ενδιαφέρον προς το κατώτερο άκρο στο εγγύς μέλλον», δήλωσε σε σημείωμά της η MKS PAMP.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχωρεί κατά -3,47% στα 2.084,50 δολ. ανά ουγγιά, μετά τα υψηλά ενός μήνα στα οποία είχε βρεθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Επιπλέον, η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -3,37% στα 903 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,96% στα 17,67 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης